Copil de 6 ani, somat din eroare de Casa de Asigurări

Data publicării:
ambulante

Zeci de kilometri făcuţi de la o instituţie la alta, patru zile pe drumuri şi nervi de oţel pentru a-şi demonstra nevinovăţia. Este cazul femeii din Iaşi a cărei fetiţă de numai şase ani a fost somată de Casa de Asigurări de Sănătate să plătească 35 de lei pentru o radiografie făcută în 2015. În a treia zi de bătut din uşă în uşă, medicul curant de la spital a scris clar: e vorba de o dată greşită.

Drumul de zece kilometri până în municipiul Iaşi a devenit o rutină pentru Mirela Strugaru, mama care îşi caută dreptatea cu forţele proprii. Coşmarul a început pe 20 aprilie când acasă a ajuns o somaţie pe numele fetei de şase ani. Două zile mai târziu, şi-a luat copila de mână şi a mers de la un birou la altul, fără o soluţie. A treia zi a fost cu noroc.

Mirela Strugaru - mama fetiţei somate: „Pe biletul de trimitere, pe care l-am luat de la Casa de Asigurări, mi-a scris domnul doctor: că data prezentării în serviciu ambulator de specialitate este 8.06.2015, ora 9:28. Deci care apare şi pe biletul nostru şi pe trimitere către radiologie. Data de 9.06 este greşită!”

În a patra zi de la primirea somaţiei, femeia a mers doi kilometri pe jos, ca să ia autobuzul spre oraş la opt şi-un sfert dimineaţa. După aproape o oră, a ajuns la Casa de Asigurări de Sănătate, să-şi susţină nevinovăţia.

Mirela Strugaru - mama fetiţei somate: „Sunt patru zile în care am umblat, am cheltuit poate de cinci ori suma respectivă, dar chestia e că toată acuzaţia asta asupra mea m-a ambiţionat să demonstrez că nu eu sunt cea vinovată şi poate alte persoane sunt în situaţia mea cu sume mult mai mari şi să nu se lase!”

La Casa de Asigurări de Sănătate, surpriză. A trebuit să depună o contestaţie.

Mirela Strugaru - mama fetiţei somate: „Am despus o contestaţie în care am declarat că pe biletul de trimitere este greşită data. Mi s-a înregistrat şi acum aşteptăm un răspuns.

E absurd, cred şi sper ca rezolvarea să nu mă mai pună pe drumuri”.

Monalisa Artenie - purtătorul de cuvânt al CJAS Iaşi: „Comisia de soluţionare a contestaţiilor să stabilească dacă s-au respectat obligaţiile legale.

Din declaraţiile furnizorului de servicii spitaliceşti, data la care a fost acordat serviciul paraclinic a fost 9 iunie 2015.

Reieşea că mama a declarat că, la momentul respectiv, fetiţa nu era internată.”

Conducerea spitalului de Pediatrie din Iaşi a stat de vorbă cu medicul curant, care a şi menţionat pe biletul de trimitere că data a fost scrisă greşit. Din acest motiv vor fi verificate, din nou, documentele legate de analizele făcute fetiţei în 2015, internarea de atunci şi raportările către Casă.

Radu Terinte - managerul Spitalului pentru Copii „Sfânta Maria" Iaşi: „Apare o neconcordanţă din cele afirmate şi de către medic, dar vreau să văd dovezile şi după aceea discutăm.

Din ce a afirmat domnul doctor, eroarea ar fi fost făcută în cabinetul din ambulatoriu şi nu în spital”.

Cel mai probabil, răspunsul la contestaţia făcută de femeie va fi dat la sfârşitul săptămânii viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri