Un copil a ajuns la spital, după ce s-a electrocutat la un bancomat

Data actualizării: Data publicării:
bancomat

Incident mai puţin obişnuit în Oradea, unde un copil de doi ani a ajuns la spital după ce s-a electrocutat la un bancomat din oraş. Băieţelul are arsuri la o mână şi se află acum sub supravegherea medicilor de la Spitalul Municipal din Oradea.

 

UPDATE: Într-un comunicat remis Digi24 Oradea, Ionuţ Stanimir, directorul executiv al Direcţiei de Comunicare a BCR, a precizat poziţia băncii faţă de acest incident: "Am intervenit imediat pentru a întrerupe alimentarea electrică şi a preveni orice incident. Tratăm situaţia cu seriozitate şi păstrăm legătura cu familia. Ceea ce este cel mai important este că băieţelul se află în afara oricărui pericol. O echipă de specialişti analizează cauzele posibile pe care le vom prezenta şi autorităţilor."


Întâmplarea a avut loc sâmbătă seară, la o sucursală a unei bănci din cartierul orădean Rogerius. Copilul a însoţit-o pe mama sa, care a mers să scoată bani de la bancomat. La un moment dat, copilul a pus mâna pe aparat, moment în care a fost electrocutat.

Părinţii l-au dus imediat la Spitalul Municipal, aflat la mică distanţă. Medicii au constatat că are arsuri la o mână şi i-au acordat imediat îngrijirile necesare.

În cele din urmă, copilul a fost externat la ceererea mamei, deşi doctorii au recomandat internarea. Tătăl băieţelului a sesizat şi Poliţia în legătură cu acest incident.

Echipele de intervenţie ale băncii sunt la faţa locului pentru a verifica dacă ATM-ul are o defecţiune. Deocamdată, ATM-ul a fost oprit.

Specialiştii în sisteme electrice spun că un astfel de incident nefericit se poate întâmpla atunci când un fir neizolat atinge carcasa metalică a bancomatului care nu este prevăzut cu împământare. O cauză mai precisă a acestui incident va fi găsită însă după o verificare mai amănunţită a aparatului.

Reporter: Bogdan Băcilă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri