Copil rănit în poligonul militar din Cincu

Data publicării:
cincu

Un minor care a pătruns în spaţiul securizat al poligonului din Cincu, a adunat cartuşe folosite la ultimul exerciţiu şi a dat foc pulberii pe care a mai găsit-o în acestea, fiind rănit şi transportat la Spitalul Făgăraş, informează News.ro.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de către reprezentanţii Centrului Naţional de Instruire Întrunită ”Getica” din Cincu, conducerea unităţii a fost informată despre producerea unui incident în care a fost rănită o persoană minoră din afara Ministerului Apărării Naţionale.

„Persoana care a intrat în zona interzisă a poligonului şi semnalizată conform reglementărilor în vigoare, a declarat Poliţiei Făgăraş că a strâns cartuşe folosite pe timpul ultimului exerciţiu, le-a desertizat şi a dat foc pulberii rezultate. În urma exploziei, aceasta a fost rănită”, se arată în comunicat.

Potrivit documentului, minorul a fost transportat de la locuinţa sa la Spitalul din Făgăraş.

Evenimentul este investigat de Parchetul Militar, iar în unitatea militară s-a constituit o comisie de cercetare a împrejurărilor evenimentului.

În Poligonul din Cincu a avut loc, recent, cel mai mare exerciţiu NATO din 2017, la care au participat peste patru mii de militari, jumătate dintre ei fiind din afara României.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri