Coronavirus. Situația cazurilor noi în județele turistice, înainte de weekend

Data actualizării: Data publicării:
litoral plaja turisti mamaia
Plajă din Mamaia. FOTO: Agerpres

Numărul de noi cazuri de COVID-19 rămâne ridicat în România, cu 1318 cazuri noi, potrivit celui mai recent bilanț, chiar dacă nu a fost atins recordul negativ de ieri. Un număr ridicat de cazuri a fost raportat în ultimele 24 de ore și în câteva dintre județele turistice ale țării.

Astfel, în Prahova, județ în care se află stațiunile montane pe care mulți români le aleg ca destinație de weekend sau concediu, au fost înregistrate 78 de cazuri noi de ieri până astăzi. Aici, de altfel, numărul de cazuri noi în 24 de ore a rămas ridicat în ultimele săptămâni.

În Brașov au fost înregistrate 67 de cazuri noi, după ce în ultimele zile județul înregistrase o scădere a numărului de îmbolnăviri.

În Constanța, unde stațiunile de pe litoral sunt pline în fiecare weekend, au fost raportate 42 de cazuri noi în ultimul bilanț, în creștere față de ultimele zile.

O creștere semnificativă a numărului de cazuri a fost raportată și în Iași, unde în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 89 de noi îmbolnăviri.

Pe de altă parte, Tulcea rămâne unul dintre județele cu cele mai puține cazuri de COVID-19. În ultimele 24 de ore au fost raportate 18 noi infectări, în condițiile în care aici au fost înregistrate doar 522 de cazuri de la debutul pandemiei.

28 de cazuri au fost raportate în ultimele 24 de ore în Sibiu, un alt județ cu număr redus de cazuri. Cifra este însă în creștere, în condițiile în care în ultimele zile erau înregistrate sub 20 de cazuri.

Cele mai multe infectări noi au fost confirmate de ieri până azi în București, 159, în scădere însă față de bilanțul de ieri, când erau raportate 236 de cazuri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri