Corpul de Control al MAI trimis la Secția 16 de Poliție, unde lucrau agenții acuzați de tortură

Data actualizării: Data publicării:
politisti sectie 16 filmati abuz
Polițiști ai Secției 16 filmați de camera de supraveghere în timp ce bruschează și strâng de gât un tânăr încătușat, în 2018 Foto: captură video Digi24

Ministrul de Interne a decis să trimită Corpul de control la Secția 16 de Poliție din București, unde lucrau polițiștii acuzați că au sechestrat și torturat doi tineri, în septembrie anul trecut.

Potrivit informațiilor, se face o verificare la Secția 16 întrucât sunt trei cazuri de agresiune, trei cazuri publice, unul din 2018, când un tânăr ar fi fost strâns de gât de un polițist, în interiorul secției. Incidentul a fost filmat de camerele de supraveghere din interior. Pe imagini se văd mai mulți polițiști care îl agresează pe acel tânăr, deși el era încătușat.

Apoi au apărut informații despre un alt caz petrecut în 2019. Un tânăr și sora lui au depus plângeri penale după ce ar fi fost agresați de polițiști de la Secția 16, fără să fi greșit cu nimic.

Acum a apărut cazul în care poliști au fost acuzați de tortură, trei fiind arestați preventiv, iar cinci sunt cercetați sub control judiciar.

Sunt cazuri foarte grave, care au devenit publice, iar ministrul de Interne a decis să trimită Corpul de Control la secție pentru a verifica dacă cei din conducerea secției știau de aceste incidente. În plus, trebuie să se stabilească câți polițiști au mai rămas în serviciu la Secția 16.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri