Video Cozi uriașe la taxe și impozite Sector 6. Oamenii au fost revoltați de taxa de parcare, de 10 ori mai mare: "Sunt doar 2 metri pătrați"

Data actualizării: Data publicării:
coada la taxe si impozite
În prima zi lucrătoare a lui 2022, bucureștenii s-au așezat la coadă să își plătească taxele locale. FOTO: Digi24

În prima zi lucrătoare a lui 2022, bucureștenii s-au așezat la coadă să își plătească taxele locale. Unii dintre ei au început anul cu cheltuieli mult peste cele de anul trecut - au plătit noile taxe de parcare, în unele situații de 10 ori mai mari. 

Bucureștean: Impozitul de 10 ori. Parcarea, în loc de 53 lei, am plătit 500 de lei.

Reporter: Cum vi se pare?

Bucureștean: Foarte mult, enorm. Sunt doi metri pătrați. La o casă de 75 metri pătrați plătesc 116, aici 500 pentru doi metri pătrați.

La Direcția de Taxe și Impozite Sector 6, sute de bucureșteni au așteptat să plătească fizic dările către stat. Dacă o fac în primele trei luni ale anului, au o reducere de 10 la sută. Oamenii au stat câteva ore la coadă, deși au varianta achitării online care ar duce la evitarea aglomerației și a timpului pierdut.

Citește și: Taxe de parcare mai mari în Capitală în 2022. În funcție de zonă, se scumpesc de până la 7 ori

În ultima zi din 2021, Direcția generală de Taxe și Impozite Locale Sectorul 6 a postat pe Facebook un anunț în care spune că jumătate dintre locuitorii plătitori de taxe ai sectorului le vor achita în sistem online: „În 2021, peste 100.000 de locuitori din sectorul 6 au ales să-și plătească taxele online! În anul 2022, unul din doi plătitori de impozite și taxe locale vor folosi Ghiseul.ro! Îți urăm să fii unul dintre ei!”

Impozitele pe clădiri, terenuri, mijloace de transport se plătesc anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie și 30 septembrie, inclusiv.

Pentru plata cu anticipaţie a impozitelor, datorate pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificaţie de până la 10% inclusiv, stabilită prin hotărâre a consiliului local. La nivelul municipiului Bucureşti, această atribuţie revine Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Nivelul majorării de întârziere este de 1% din cuantumul obligațiilor fiscale principale neachitate în termen, calculată pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului de scadență și până la data stingerii sumei datorate, inclusiv.

Citește și: Cum arată harta zonelor de parcare din Capitală

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri