Creștere alarmantă a cazurilor de COVID în Brașov. Explozie de îmbolnăviri în Predeal

Data actualizării: Data publicării:
predeal
Explozie de cazuri de COVID în Predeal Foto: captură video

Situație alarmantă în județul Brașov. Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este în continuă creștere, iar rata de infectare urcă de la o zi la alta. Coeficientul de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 7,36 de cazuri la mia de locuitori. Județul a depășit Ilfovul și a urcat pe locul doi în țară, după Sibiu. Evoluția a fost explozivă. Spre exemplu, în Predeal, coeficientul a crescut de la 8,47 la 11,92 de cazuri la mia de locuitori într-o singură zi. 

Cum weekend-ul trecut a nins la munte, stațiunile au fost pline de turişti. Pandemia de coronavirus nu i-a speriat pe oameni, iar acum rata de infectare în Predeal este de 11,92 la mie de locuitori.

„Așteptăm să vedem dacă închide stațiunea, dacă nu o închide. Nu știu, o să vedem ce o să fie",  spune un localnic.

Situația în stațiunea Predeal este în dinamică. Autoritățile vor lua o decizie în funcție de rezultatele care vor apărea zilele următoare.

„E vorba de localități mici, la care un caz, două, trei, cinci contează enorm și practic asta este explicația”, a declarat pentru Digi24 Andrea Neculau, director DSP Brașov. „Au fost alocate cazuri fie și numai pentru un weekend petrecut acolo. Am avut la Fundata 4 persoane din București care fuseseră alocate Brașovului pentru că stătuseră un weekend acolo”, a spus șefa DSP.

Stațiunea montană este prima pe listă în ceea ce privește incidența COVID-19 în județul Brașov. În ultimele 14 zile în judeţul Brașov au fost raportate 4.833 de infectări cu noul coronavirus.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri