Video Crima șocantă din București. Întrebat dacă poliția a căutat-o pe fetiță înainte să fie găsită ucisă, Bode evită un răspuns

Data actualizării: Data publicării:
lucian bode
Ministrul de Interne, Lucian Bode. Foto: captură video Digi24

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri, despre cazul fetiței de 12 ani găsită moartă în lada unei canapele dintr-un apartament bucureștean, că nu poate da detalii despre activitatea poliției în căutarea acesteia înainte de a fi descoperită ucisă, fiind parte a dosarului penal.

„Eu mă feresc să fac comentarii asupra unor anchete în curs. Este o anchetă sub coordonarea procurorului. Vă pot asigura că structurile de poliție desfășoară în acest moment, începând cu momentul declanșării anchetei deschiderii dosarului penal, desfășoară activități polițienești atât în România cât și pe teritoriul altor state din Europa pentru ca cei vinovați de această crimă să fie trași la răspundere cât mai repede cu putință. 

Detalii cu privire la momentul în care s-a declanșat această acțiune, cu privire la cercul de suspecți și alte aspecte de acest gen, eu în acest moment nu pot să vi le ofer”, a afirmat ministrul de Interne, Lucian Bode. 

Întrebat dacă fetița de 12 ani a fost căutată înainte de a fi descoperit cadavrul ei, Bode a răspuns: „Activitățile polițienești premergătoare dosarului penal sunt parte a dosarului penal. Acesta este motivul pentru care Poliția Capitalei nu vă poate da detalii visavi de ce a făcut înainte de deschiderea dosarului penal, dar fiți convinși că toate aceste aspecte vor fi lămurite, inclusiv ceea ce dumneavoastră îmi sugerați prin întrebare, dacă poliția a intervenit la timp sau ce a făcut în perioada respectivă, ce activități a desfășurat poliția în etapa despre care vorbeați. Toate aceste activități ale Poliției vor fi parte a acestui dosar de urmărire penală și le veți afla atunci când procurorul va decide”.

Anchetă internațională în cazul fetei de 12 ani al cărui cadavru a fost găsit ascuns într-o canapea, după o lună de când tatăl a dat-o dispărută. Potrivit unor surse, autoritățile române au indicii că individul asupra căruia există suspiciuni că ar fi omorât copila ar fi în Olanda. Între timp, mama fetei a fost audiată în Spania și eliberată.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri