Cristian Borcea cere eliberarea condiţionată. Fostul finanţator al clubului Dinamo merge în faţa judecătorilor

Data publicării:
cristian-borcea-Mediafax Foto-Silviu Matei

Fostul finanţator al Dinamo Bucureşti, Cristian Borcea, condamnat în dosarul retrocedărilor şi încarcerat de la începutul lunii februarie, a fost adus, marţi dimineaţă, la Judecătoria Sectorului 4 din Capitală, acolo unde se va lua în discuţie solicitarea sa de eliberare condiţionată, informează MEDIAFAX.

Joi, comisia de eliberări condiţionate din cadrul Penitenciarului Jilava a analizat cererea de eliberare formulată de Cristian Borcea, iar avizul este unul favorabil, potrivit unor surse din cadrul ANP.

Avizul favorabil a fost dat deoarece fostul finanţator al Dinamo Bucureşti este închis în regim deschis şi a prestat muncă în detenţie.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 sunt cei care decid însă, marţi, dacă admit sau nu cererea de eliberare condiţionată.

Omul de afaceri Cristian Borcea a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul retrocedării plajelor, alături de Radu Mazăre, şi încarcerat la Penitenciarul Jilava de la începutul lunii februarie. Instanţa a dispus şi confiscarea sumei de aproape un milion de euro de la fostul acţionar al echipei de fotbal Dinamo Bucureşti.

Pe 18 martie, Curtea de Apel Bucureşti a stabilit că fostul finanţator al clubului Dinamo are de executat o condamnare de 7 ani şi 6 luni închisoare după ce au fost contopite pedepsele din dosarele retrocedărilor ilegale de terenuri şi transferurilor din fotbal. Magistraţii au decis atunci să-i scadă din pedeapsa de 7 ani şi 6 luni timpul petrecut deja în închisoare, prin condamnările din dosarul transferurilor din fotbal, precum şi sentinţa pe care o execută în prezent, cea din dosarul retrocedării plajelor, adică perioada 04.03.2014 - 02.07.2018 şi respectiv cea din 08.02.2019 până acum.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri