Fostul parlamentar Cristian Boureanu a fost arestat preventiv

Data actualizării: Data publicării:
boureanu laura

Fostul deputat Cristian Boureanu a fost arestat preventiv, sâmbătă dimineața, pentru ultraj, potrivit unei decizii a Judecătoriei Sectorului 1.

ACTUALIZARE 6:00 Judecătoria Sectorului 1 a decis ca fostul parlamentar să fie arestat preventiv. El a fost scos încătușat și le-a declarat jurnaliștilor că polițistul pe care l-a agresat a fost cel care l-a împins mai întâi și are dovada pe o filmare cu telefonul

Mai sus sunt imagini surprinse la Judecătoria Sectorului 1, acolo unde a fost dus azi-noapte fostul parlamentar, după mai multe ore de audieri la finalul cărora a fost reţinut. Fostul deputat Cristian Boureanu a fost arestat preventiv după ce ar fi insultat şi lovit un poliţist. Incidentul cu agenţii a avut loc în Bucureşti, după ce maşina în care se afla fostul deputat a fost trasă pe dreapa de un echipaj al Poliţiei Rutiere.

Cristian Boureanu s-a enervat când oamenii legii l-au oprit pe şoferul său la un control de rutină pe Bulevardul Aviatorilor. Fostul parlamentar s-a dat jos din maşină şi s-a luat la ceartă cu poliţiştii.

A devenit recalcitrant, a început să ameninţe şi să adreseze cuvinte triviale poliţistilor aflaţi la faţa locului”, a declarat Ovidiu Munteanu, de la Brigada Rutieră Bucureşti.

I-a ameninţat că vor rămâne fără pensie. Şi nu s-a oprit doar la vorbe grele.

A refuzat să prezinte documentele, lovind cu piciorul în zona inghinală un poliţist şi prinzându-i mâna în uşă”, a explicat Ovidiu Munteanu.

După altercaţie, fostul deputat a fost încătuşat şi dus la audieri. L-a urmat iubita lui, care a asistat neputincioasă la tot scandalul.

În timpul audierilor de la secţie, fostului deputat i s-a făcut rău. A fost chemată o ambulanţă care l-a dus la Spitalul de Urgenţă. A rămas internat şapte ore, dar oamenii legii l-au ridicat din nou pentru audieri. Cristian Boureanu este acuzat acum de ultraj.

Nu este însă primul scandal care se lasă cu un dosar penal. În toamna anului trecut a fost cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului, după ce şi-a agresat fiica în plină stradă.

Şi în vacanţele pe litoral fostul deputat a fost implicat în aletercaţii cu angajaţii unor cluburi.

ACTUALIZARE sâmbătă, ora 1:10  Fostul deputat Cristian Boureanu, implicat într-un incident cu un echipaj de la Poliţia Rutieră, a fost reținut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, sub acuzaţia de ultraj, urmând să fie dus la instanţă cu propunerea de arestare preventivă.

Cristian Boureanu a fost audiat timp de peste opt ore, în prezenţa unui procuror, la sediul Brigăzii Rutiere din Capitală, iar la ora 00:30 pe numele acestuia a fost emisă ordonanţă de reţinere pentru ultraj, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

El urmează să fie dus la Judecătoria Sector 1, cu propunerea de arestare preventivă.

ACTUALIZARE 18:55  Cristian Boureanu e audiat de mai bine de trei ore la Poliţia rutieră din Bucureşti. Fostul parlamentar riscă să fie reținut.

ACTUALIZARE 17:00 Fostul deputat Cristian Boureanu, implicat într-un incident cu un echipaj de la Poliţia Rutieră, este audiat de vineri după-amiază la sediul Brigăzii Rutiere, în dosarul de ultraj deschis pe numele său.

Potrivit unor surse judiciare, la sediul Brigăzii de Poliţie Rutieră sunt audiate de un procuror toate persoanele implicate în acest caz - şoferul, prietena lui Boureanu, cei doi politişti, dar şi alţi martori.

ACTUALIZARE 16:00 Fostul deputat Cristian Boureanu, care joi noapte a ajuns la Spitalul "Floreasca" din Capitală în urma unui incident cu un echipaj de la Poliţia Rutieră, a fost externat și este audiat acum de polițiști. El a fost internat timp de câteva ore în spital, având un traumatism cranio-cerebral şi o fractură de sinus maxilar, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, medicul Bogdan Opriţa.

"Rămâne internat în Secţia de Chiurgie, având un traumatism cranio-cerebral şi o fractură de sinus maxilar", preciza purtătorul de cuvânt al Spitalului "Floreasca".

De asemenea, la Spitalul "Floreasca" a ajuns şi un poliţist implicat în incident, care însă nu a necesitat internarea. Iubita lui Boureanu, Laura Dincă, susține că fostul deputat ar fi fost bătut de polițiștii care l-au oprit în trafic, apoi bătaia ar fi continuat și la secția de poliție.

Fostul deputat Cristian Boureanu este acuzat de ultraj, după ce a insultat şi lovit poliţişti de la Poliţia Rutieră. Maşina în care erau pasageri fostul parlamentar şi prietena lui a fost oprită în trafic vineri, în jurul orei 01.00, în zona Pieţei Charles de Gaulle, iar după ce şoferul a fost legitimat şi i s-au înapoiat actele, Boureanu a insultat poliţiştii, unuia dintre ei i-a prins degetele la portieră, lovindu-l apoi cu genunchiul.

În imaginile filmate, Boureanu îi face proşti pe poliţiştii de la Poliţia Rutieră şi îi cere prietenei sale să îl filmeze în timp ce îi ameninţă pe aceştia cu formule precum: "Te las fără pensie" şi "Îţi sparg faţa".

El a fost încătuşat şi dus la sediul Brigăzii de Poliţie Rutieră la audieri, fiindu-i deschis dosar penal.

Conform Poliţiei, în jurul orelor 1.30, un echipaj de poliţie din cadrul Brigăzii Rutiere aflat în serviciu a oprit pentru control pe bulevardul Aviatorilor, un autoturism in care se aflau trei persoane, şoferului fiindu-i solicitate documentele, "moment in care pasagerul din dreapta a devenit recalcitrant proferând injurii şi ameninţări la adresa poliţiştilor".

"La solicitarea poliţiştilor de a se calma, acesta l-a lovit pe un poliţist cu piciorul în zona inghinală si i-a prins mâna în portiera autoturismului. Bărbatul a fost imobilizat, încătuşat şi condus la sediul Brigăzii Rutiere pentru cercetări. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj", anunţă Poliţia.

Poliţiştii au susţinut că Cristian Boureanu, care s-ar fi aflat în stare de ebrietate, a fost dus la Spitalul Floreasca după ce i s-ar fi făcut rău în timpul audierilor, el fiind transportat la unitatea medicală cu o ambulanţă SMURD.

Cristian Boureanu a mai fost implicat într-un incident în septembrie 2016, când şi-a bătut fiica pe stradă, fiind cercetat pentru rele tratamente aplicate minorului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri