Video Crucile aruncate de Bobotează în mare, recuperate de doi tineri: O să ne protejeze, dar ne și vaccinăm

Data actualizării: Data publicării:
Mai mulți tineri s-au aruncat în apele mării, de Boboteaza
Mai mulți tineri s-au aruncat în apele mării, de Bobotează. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tradiția crucilor aruncate în mare a fost respectată și anul acesta, la Constanța. Doi tineri s-au aventurat în apele reci pentru a le aduce la mal. ÎPS Teodosie a aruncat trei cruci în mare, după ce a sfințit apele, la Slujba de Bobotează, oficiată în Portul Tomis, aceasta fiind o tradiție veche. 

Salvamarul Victor Fedul, în vârstă de 40 de ani, a adus pentru prima dată crucea la mal.

„Apa este destul de rece. Afară e cald, e drept, față de alți ani. Am sărit ca de fiecare dată (împreună cu fratele – n.r.). El a mai luat de vreo 4 ori, asta e a cincea, iar pentru mine e prima dată și sunt bucuros”, a spus el, afirmând, extrem de emoționat că speră ca reușita lui să aducă tuturor sănătate, scrie Mediafax.

Andrei Imbra, în vârstă de 38, este electrician și a reușit, miercuri, pentru a treia oară, să aducă la mal crucea sfințită. El este convins că va fi protejat în fața COVID-19, dar spune că se va și vaccina.

„A fost plăcut. A fost foarte bine, apa e caldă, se poate face baie și dezbrăcat, dar am ales să fac în costum (de neopren – n.r.). Înseamnă sănătate, liniște și mult noroc. Am luat a treia oară crucea, după 2009 și 2013. Cu siguranță o să ne protejeze (de virusul nou – n.r.), o să mă și vaccinez, că asta e soluția”, a spus Imbra.

ÎPS Teodosie le-a mulțumit credincioșilor care au asistat la slujba de Bobotează în Portul Tomis, dar și Poliției și Jandarmeriei, care au sprijinit evenimentul.

Arhiepiscopia Tomisului a pregătit aproape 120.000 de sticle pentru apă sfințită.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri