Cseke Attila cere ajutorul Comisiei Europene pentru aprovizionarea spitalelor din România cu Tocilizumab

Data actualizării: Data publicării:
seringă cu tocilizumab
Tocilizumabul, un medicament ce se administrează intravenos și este folosit în tratamentul artritei reumatoide, dă rezultate foarte bune și în tratarea pacienților cu COVID-19, mai ales în combinație cu dexametazona, un corticosteroid, arată rezultatele celui mai amplu studiu de până acum Foto: Guliver/GettyImages

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a discutat din nou, miercuri, cu Stella Kyriakides, comisarul european pentru Sănătate și Siguranță Alimentară și a cerut ajutor pentru aprovizionarea spitalelor din România cu Tocilizumab. În urmă cu o zi, el a cerut sprijin medical și omologului său din Polonia.

"Ministrul interimar al Sănătăţii a informat comisarul european despre situaţia epidemiologică la nivel naţional din acest moment, subliniind faptul că România încă nu a atins vârful acestui val pandemic, iar rata de vaccinare a crescut în ultima perioadă, dar insuficient", se arată într-un comunicat al MS.

Conform sursei citate, Cseke Attila a solicitat sprijin comisarului european pentru identificarea unor soluţii mai rapide de aprovizionare a spitalelor cu medicamentul Tocilizumab, utilizat la tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID-19, şi pentru echipe medicale care să sprijine, pe perioade determinate, personalul medical român din prima linie.

De altfel, potrivit MS, ministrul interimar al Sănătăţii a avut şi marţi după-amiază o discuţie similară cu omologul polon, Adam Niedzielski, care a asigurat ministrul român că analizează posibilitatea acordării de ajutor medical României. 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri