CTP: Cu cine vreți să se întâlnească Iohannis? Nu te întâlnești cu un candidat aflat atât de jos din toate punctele de vedere sub tine

Data actualizării: Data publicării:
ctp2

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a vorbit la Digi24 despre anunțul președintelui Klaus Iohannis că nu va participa la o dezbatere electorală cu șefa PSD, Viorica Dăncilă, contracandidata sa în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

„I-aș întreba pe toți votanții din turul 1 ai lui Klaus Iohannis și pe cei care nu au votat-o pe d-na Dăncilă și care au de gând să nu vină la vot pentru că nu are loc o dezbatere: dumneavoastră ați vrea să vă întâlniți cu Dăncilă? Dumneavoastră personal, ca votant, ați vrea să vă întâlniți și să aveți o discuție intelectuală cu această doamnă?”, a spus Cristian Tudor Popescu.

„Cu cine vreți să se întâlnească Klaus Iohannis? Cu o persoană care a scăpat partidul de sub control – dna Dăncilă se face de râs acum, în ședința PSD, și s-o salveze dl Iohannis invitând-o la dezbatere? Am văzut toate dezbaterile de tur 2 din 1990 și până acum, pe una dintre ele am și moderat-o, și niciodată nu a fost prezent în dezbatere un candidat cu nivel intelectual și mental atât de jos. Când te întâlnești – e o chestiune tehnică aici - cu cineva aflat în această condiție și mai are și vreo 15 puncte sub tine, comiți o greșeală uriașă. Nu te întâlnești cu un candidat aflat atât de jos din toate punctele de vedere sub tine. D-na Dăncilă, prin simpla prezență acolo, având în vedere nivelul jos la care se află, nu poate decât să câștige. Dl Iohannis ce să câștige? Eu sunt de acord cu această decizie a președintelui”, a continuat gazetarul.

„Însă, dacă președintele nu face cel puțin o dezbatere liberă cu ziariștii, care după părerea mea va fi mult mai grea decât una cu Viorica Dăncilă, o dezbatere în care să i se pună întrebări de către toată lumea prezentă în sală, dacă nu face o astfel de dezbatere, atunci nu e în regulă. Va fi întrebat de atâtea lucruri pe care nu le-a lămurit, evident că jurnaliștii îl vor întreba, au memorie bună”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Dacă Iohannis se va rezuma la declarații de presă, acest lucru ar fi „jignitor”, a adăugat gazetarul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri