Video CTP: „Dacă nu eram în Uniunea Europeană, de unde un anumit partid a vrut să ne scoată, luam vaccinuri de pe jos acum”

Data publicării:
ctp-vaccin-ue

Faptul că România primește livrări constante de vaccin anti-Covid și că poate să își vaccineze populația este un beneficiu rezultat din apartenența acesteia la Uniunea Europeană, spune Cristian Tudor Popescu. La emisiunea „Cap Limpede” de la Digi24, gazetarul spune că dacă România nu ar fi fost un stat UE, „luam vaccinuri de pe jos, acum, așa cum iau Ucraina și Republica Moldova”.

„Am văzut acum atacuri ale foștilor antivacciniști în legătură cu faptul că nu sunt destule vaccinuri. E un semn bun! Până acum au ținut-o gaia mațu’: «Vaccinul! Ne face crocodili, femei cu barbă, nu-l faceți!». Acum, când s-au redus la un moment livrările, valul antivaccinist a dispărut, ce să zică ei? - «Nu sunt destule vaccinuri! Uite ce fac ăștia! Stă lumea pe la cozi» – ăsta e un semn bun. Înseamnă că și-au dat și ei seama că nu mai plătie, nu mai rentează să susții aberațiile alea agresive antivacciniste și au trecut pe direcția asta.

Aici trebuie spus un singur lucru: când comentăm acum, fie că suntem foști sau actuali antivacciniști sau nu, când comentăm faptul că nu sunt suficiente vaccinuri, că s-au livrat mai puține, că poate vin luni, poate nu vin 180.000, poate vin numai 150.000... Oameni buni dacă nu eram în Uniunea Europeană, de unde un anumit partid a vrut acum un an și jumătate să ne scoată, luam de pe jos acum vaccinuri. Așa cum ia Ucraina, așa cum ia Republica Moldova.

În Republica Moldova dăm noi 200.000 de vaccinuri, să-i ajutăm, și bine facem. Nu sunt membri ai Uniunii Europene și atunci le este foarte greu, nu au vaccinuri. Sunt țări care nu sunt în Uniunea Europeană și care au primit 25 de vaccinuri. 25. Atrăgea atenția Organizația Mondială a Sănătății că din pricina faptului că țările mari, dezvoltate, superputerile, în special Statele Unite, câtă vreme era Trump acolo, au făcut înțelegeri separate, colaterale cu companiile producătoare, au cumpărat producția în avans cu arvună și pentru țările mai amărâte n-a mai rămas nimic. România e în Uniunea Europeană, de-aia primim vaccinuri acum. De aceea putem să spunem că nu s-a livrat suficient săptămâna asta... Pentru că se livrează”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri