Video CTP, despre posibila blocare în Parlament a prelungirii stării de urgență: Ce facem după, așteptăm să se blocheze cimitirele?

Data actualizării: Data publicării:
CTP

„Mesajul președintelui Klaus Iohannis și decizia de a prelungi starea de urgență sunt corecte și binevenite”, este de părere gazetarul Cristian Tudor Popescu. Într-o intervenție telefonică la Digi24, gazetarul a criticat și declarațiile unor șefi de partid din opoziție care au vorbit despre faptul că nu ar vota prelungirea stării de urgență. Cristian Tudor Popescu spune că un astfel de gest ar fi un „act iresponsabil, chiar criminal”.

„Mesajul președintelui Klaus Iohannis a fost corect și binevenit de la un capăt la celălalt. Este nevoie de acest mesaj, acum, având în vedere că tensiunea socială crește. Crește, de asemenea, și tensiunea politică și diverse personaje încearcă să speculeze, acum, această situație.

Este necesar acest apel, de vreme ce șefi de partid ca domnii Ciolacu, Tăriceanu și Ponta doresc, intenționează să nu voteze starea de urgență în Parlament, prelungirea stării de urgență. Ceea ce este, dacă vor face asta, e, într-adevăr, un act iresponsabil, chiar criminal. Firește, rolul opoziției este să critice. Guvernul face greșeli, autoritățile, în clipa de față, fac greșeli. Dar ca răspuns la aceste greșeli ale autorităților, să nu votezi starea de urgență, asta fiind soluția... Și ce urmează după aceea, dacă nu votezi starea de urgență? Deci nu se mai prelungește, ieșim cu toții în stradă, ne ducem unde avem treabă și așteptăm după aceea să se blocheze cimitirile ca în America. Să nu mai avem unde să înmormântăm oamenii.

De asemenea, există o presiune din partea fake news-urilor. Au apărut tot felul de teorii, acum, mai nou, personaje mai mult sau mai puțin dubioase ca acel profesor belgian pe care l-am văzut citat peste tot, cum că românii au genă bună, spre deosebire de vestici. «Noi ca brazii! Pe noi nu ne atinge coronavirusul». Firește, oamenii avizați domnul Horațiu Moldovan, doctorul Horațiu Moldovan au spus că așa ceva i se pare o aiureală. Însă, cetățenii pot să ia de bune astfel de zvonuri, pot să dea curs încercărilor unor personaje bisericești.

În ciuda faptului că atitudinea conducerii Bisericii Ortodoxe Române este corectă și a fost corectă de la începutul pandemiei, sprijinind măsurile e separare, de izolare socială, iată că ici și colo, câte un preot, câte o față bisericească, încearcă să forțeze, aidoma politicienilor, să smulgă ceva capital, ceva popularitate de la credincioși, mergând din casă în casă, cum am văzut acum, ca să își facă slujba și infectând, literalmente, oamenii, chemându-i la slujba de Înviere și alte asemenea manifestări.

Deci presiunea este din ce în ce mai mare și va fi, în aceste zile. Oamenii au deja o lună de izolare în spate. Psihic, asta este greu de suportat. Mai vine încă o lună. Urmează o perioadă, nu-i pot spune altfel decât critică, deci mesajul președintelui Iohannis este corect și binevenit”, a spus gazetarul Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri