CTP: În România nu există pro-ruși. Există nostalgici ai dictaturii. Însă dacă ar veni o dictatură aici, ar tăcea și ei, putineii

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin vorbește la televizor.
Cristian Tudor Popescu spune că în România nu sunt pro-ruși ci doar nostalgici ai dictaturii. „Au treabă că Putin e dictator!”, spune gazetarul. Foto: Profimedia

Cristian Tudor Popescu a vorbit, vineri seara, la Digi24 despre pro-ruși. Gazetarul consideră că „în România nu există pro-ruși”, ci numai „nostalgici ai dictaturii. „Dacă ar veni o dictatură aici, ar tăcea și ei, putineii”, spune CTP.

Cristian Tudor Popescu: Cum să luptăm cu fake news-urile trolilor ruși? Sunt destui agenți de influență ai Rusiei... Unii, chiar ai Kremlinului, alții, imbecili utili, sau nostalgici ai dictaturii de orice fel.

Atenție la o chestiune, aici! În România nu există pro-ruși! Se tot vorbește de cutare, de cutare, diverși inși care apar la televizor, prin presă... „Sunt pro-rușii lui Putin...”. Nu, nu sunt pro-ruși, sunt pro-dictatură! Nu sunt pro-ruși, nu știu o boabă rusește, n-au nicio treabă cu cultura rusă, n-au nicio treabă cu Rusia. Au treabă că Putin e dictator! Și ar vrea și ei aici, în România, o dictatură, „să fie ordine, domne, să nu se mai audă musca în zbor”, să nu mai putem vorbi noi aici în emisiune...

Să știți că asta-i o chestiune psihică foarte interesantă.

Ce vor ăștia? Asta se vedea și în pandemie, cu privire la cei care poartă mască, cei care se vaccinează, acum se vede cu privire la cei care sunt împotriva asasinatelor în masă ale lui Putin, în Ucraina.

Știți ce ar vrea? Ar vrea să tăcem, domne! De pildă, mie, și nu numai mie, celor care sunt de părerea asta, li se spune, nu să polemizăm, nu... unii sunt de o părere, unii sunt pro-Putin, și hai să aducem argumente fiecare. Nu, domne. „Muriți! Tăceți! Dispăreți!” ăstia care sunteți anti-dictatură.

Sigur, că dacă ar veni o dictatură aici, ar tăcea și ei, putineii! Că în dictatură n-ai dreptul nici măcar să lingi dictatorul fără ordin.

Eu am fost luat de Miliție, înainte de 89, prin 87, am fost luat de Miliție în Craiova, pentru că la ora 12 noaptea cântam prin Craiova, într-o stare... mă rog... specială, cântam „Tovarășei Elena Ceaușescu prinos de dragoste îi înălțăm!”. Zbieram pe stradă... Ce cântam? Cântam ceva frumos, pentru tovarășa. M-a umflat Miliția fără nicio problemă.

Deci, n-ai voie într-o dictatură să... cum să spun?, nu vreau să vorbesc urât... să-l omagiezi pe dictator când vrei tu. Nu! Deschizi gura numai când „îți spunem noi”.

Dar, pentru ăștia e mai bine așa. Ei așa vor, să tăcem toți! Pentru că ce-i deranjează cel mai mult este că „vorbesc unii liberi, domne”.

Ei n-ar vorbi liber într-o dictatură, s-ar simți foarte bine ăștia, putineii! Ce-i deranjează este că prea multă lume vorbește liber! „Să tacă dracului, odată!”. Să tăcem toți. Dar „să tacă ăștia!”.

Ăsta e mecanismul.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri