CTP: Ucraina e România! Rusia a declarat război Europei, a declarat război NATO. România este în război cu Rusia

Data actualizării: Data publicării:
Cristian Tudor Popescu vorbește în studioul Digi24.
Cristian Tudor Popescu a vorbit marți seara, la Digi24, despre războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Gazetarul spune că „Ucraina e România!”.

Cristian Tudor Popescu a vorbit marți seara, la Digi24, despre războiul declanșat de Rusia în Ucraina. Gazetarul spune că „Ucraina e România!”. „Ucraina și România înseamnă Europa. Rusia, în momentul de față a declarat război Europei. A declarat război NATO, a declarat război Statelor Unite, a declarat război lumii întregi. România este în război cu Rusia!”, conchide CTP, care este convins că Putin nu va face niciun pas înapoi și nu nici nu are de gând să facă pace.

Cristian Tudor Popescu: Mai există în România, acum, destui oameni care spun așa - „Asta, e în Ucraina, e acolo. Cu Ucraina au treabă rușii, nu cu noi. La noi nu e război! De ce să îi enervăm pe ruși? De ce să facem prin România placa turnantă a ajutoarelor pentru Ucraina, inclusiv armament? Uite, ce deștepți sunt ungurii! Au zis că pe teritoriul lor nu se va transporta armament, că ar putea fi atacați. De ce nu facem și noi la fel? Ce treabă avem, noi? E mai aproape cămașa decât haina...”.

Sunt mulți cei care gândesc în felul acesta. Ideea este „să nu-i enervăm pe ruși”. Și e veche, nu e de acum. Acum s-a accentuat, toate trâmbițele și fluierele cu ultrasunete ale Kremlinului, care funcționează în România de lungă vreme și care acum s-au activat, induc ideea asta: „Ce treabă avem noi cu Ucraina? Noi să nu-i enervăm pe ruși, să stăm aici la noi, liniștiți, că n-o să avem nicio problemă!”.

Există o senatoare în Parlamentul României care este trompeta perfectă, nu au la Kremlin, sunt puțini... Ceva de valoarea asta nu au, cum este distinsa, nu-i rostesc numele, că-mi vine să vărs. 

Există în televiziunile din România, există pe site-uri, îi vezi acum cum răsar. „Ce e cenzura asta, să intezici Russia Today și Sputnik? E cenzură!”. „Nu se respectă libertatea de expresie”. Cum să spui așa ceva? Russia Today și Sputnik sunt arme, arme aidoma termobaricelor ălora. Arme de propagandă, nu au nicio legătura cu presa. Sunt obuze propagandistice. Cum să nu interzici așa ceva? Dar se găsesc unii acum, la noi, „domne, libertatea de exprimare a presei”, și așa mai departe. Ideea principală - „să nu-i enervăm pe ruși”. N-avem ce, este depășită situația în momentul de față. În momentul de față se poate întâmpla orice. Așa cum a spus Vladimir Vladimirovici Putin - „Suntem pregătiți pentru orice!”.  

Vreau să spun acum niște propoziții!

Prima: Ucraina e România! Nu mai încap alte cuvinte. Ucraina e România!

Ucraina și România înseamnă Europa. Rusia, în momentul de față a declarat război Europei. A declarat război NATO, a declarat război Statelor Unite, a declarat război lumii întregi. Cu excepția Chinei, mă rog, care se menține în expectativă.

În aceste condiții România trebuie să procedeze ca și cum ar fi în aceeași situație cu Ucraina.

România este în război cu Rusia!

Poate trebuie să puneți acum pe ecran un avertisment, cum puneți la imagini care pot să afecteze emoțional, să scrieți acum „Cuvinte care pot afecta emoțional!”.

„Ucraina nu va fi învinsă niciodată, dar poate fi ocupată de către ruși”

N-am cum să vorbesc altfel, în aceste momente. România este în război cu Rusia, în acest moment, chiar dacă încă nu au pătruns aici trupe.

Uitați-vă cum arată situația și care este viitorul, din acest moment.

Ucraina nu va fi învinsă niciodată, dar poate fi ocupată de către ruși. Da!, rușii pot să o ocupe.

Poporul ucrainean va continua să lupte până la ultimul om. Nu am nicio îndoială în legătură cu asta, dar Ucraina poate fi ocupată. În acel moment ne găsim în situația unei granițe uriașe cu Rusia, care se află în război cu Europa și cu Statele Unite.

Tot ce a făcut Rusia, toate declarațiile, atitudinile, tot ce a făcut acum, setează pentru nu știu cât de acum înainte această ecuație. Rusia și lumea civilizată!

Tratative de pace? Vă mai pot asigura de ceva. Putin nu va face niciun pas înapoi. Niciun milimetru. E inimaginabilă situația în care Rusia se retrage din Ucraina. Tratative de pace? Ați văzut pe cine l-a pus șef al delegației de la Gomel, Putin? A pus un soi de răhățiș propagandistic, un kulturnik, care și în sistemul sovietic este un soi de rândaș de la grajduri, a fost ministrul Culturii și acum a fost recuperat la Kremlin. Ăla n-are nicio legătură nici cu domeniul militar, nici cu domeniul diplomatic, nici cu domeniul geostrategic, cu nimic. A fost pus acest viermuș să conducă delegația, în evidentă bătaie de joc față de delegația ucraineană, care a fost condusă de ministrul Apărării.

Mâine vom vedea o bătaie de joc echivalentă. N-au de gând să facă niciun fel de pace. Se și vede de altfel, că între timp distrug Kievul, în timp ce fac aceste tratative de pace, așa-zise tratative.

„Pe ei nu i-a interesat niciun moment să-și păstreze vreo umbră de imagine în lumea civilizată”

Apoi, o altă idee, pe care o tot aud vehiculată: „Rusia a pierdut războiul psihologic”, „a pierdut războiul de imagine, deja”. Da!, e adevărat, toți parlamentarii europeni s-au ridicat din bănci și au ieșit de două ori din sală când a început să vorbească creatura aia venită direct din mantaua lui Stalin, adică Lavrov. Da, e adevărat. Sigur, că au ieșit o sută de mii de oameni la Berlin, în stradă, refuză sportivii să mai intre în competiție cu ruși... Da, există această solidaritate, care este extraordinară, dar asta nu înseamnă că Rusia a pierdut vreun război psihologic.

De ce? Pentru că nici nu a intenționat să îl câștige. De la bun început. Vă amintiți expressis verbis ce a spus abasadorul Rusiei în Suedia? În rusă se spune „srati” și în suedeză se spune „men vi skiter”. Adică „ne căcăm pe sancțiunile voastre”.

Medvedev, fosul președinte, a spus acum: „Rupeți relațiile diplomatice, toți, cu Rusia? Foarte bine, o să punem lacătul pe toate ambasadele, că nu e importantă diplomația”.

Pe ei nu i-a interesat niciun moment să-și păstreze vreo umbră de imagine în lumea civilizată. Nu! Tot ce fac este îndreptat spre intern, către ruși, și acolo funcționează un mecanism de propagandă că mi-ar trebui ore întregi să vi-l descriu, excepțional pus la punct, prin care se prezintă o altă realitate decât cea pe care o vedem cu toții acum.

Evident, că nu mai suntem totuși înainte 1989, e mai greu acum, mai scapă în clipa de față, controlul informațional... există totuși rețele sociale, există alte modalități prin care oamenii pot totuși fi informați.

„Discursul lui Goebbels de la Palatul Sporturilor din Berlin, din februarie 1943”

Apoi, o altă idee prostească... „Domne, îl dau jos ăștia pe Putin”. „Oligarhii sunt supărați”, „generalii ăia erau departe de el și se uitau...” nu știu cum... Ăștia, tot felul de specialiști și de analiști care s-au perindat pe aici, și unii dintre ei spuneau până în ultima secundă, unul de la Academie, domn' profesor de la Academia Română a apărut și a spus, cu 24 de ore înainte să intre Putin în Ucraina, a spus „o să atace puțin, o să fie ceva, un război hibrid prin Lugansk și Donețk, după care lucrurile se liniștesc”...

Deci, ideea asta este o prostie. Putin a pus acolo la punct, că a avut timp în 30 de ani, a pus la punct un mecanism, o menghină controlată de KGB, de poliția politică, aia care a fost antrenată și fabricată de Stalin atât de bine, încât acolo nu mișcă musca. Iar toți cei care sunt în jurul lui sunt aidoma celor din jurul lui Hitler. De aia au fost și aleși pe sprânceană, puși acolo... Toți sunt aidoma lui Putin, nu va face niciunul niciun pas înapoi.

Discursurile pe care le-am auzit acum – Lavrov, cu „s-a terminat cu aroganța Occidentului bazată pe superioritatea pe care și-o atribuie ei... Gata!...”. Medvedev: „Aveți grijă, că la nucleare nu se știe!”...

Astea știți ce sunt? Plus alerta aceea nucleară a lui Putin? Este discursul lui Goebbels de la Palatul Sporturilor din Berlin, din februarie 1943, în care îi întreba, sala aia isterizată, „Vreți război total?”. „Daaa!”, „Jawohl!”. „Vrem război total!”.

Aici se întâmplă același lucru. „Vreți război total?”, întreabă Rusia în momentul de față NATO, Europa, Occidentul...

(...)

Intregul comentariu poate fi urmărit în metarialul video.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri