Cu ce mai pleacă turiştii din hoteluri: de la prosoape, până la veioze şi tablouri

Data publicării:
Spain Squad Hotel Base for FIFA World Cup Germany 2006
KAMEN, GERMANY - FEBRUARY 03: A general view of a guest room of the Spain squad's hotel Sportschule Kaiserau during the FIFA World Cup Germany 2006 on February 3, 2006 in Kamen, Germany. (Photo by Lars Baron/Bongarts/Getty Images)

Se fură din hoteluri mai ceva ca în codru! Hotelierii de la malul mării se plâng că, de la începutul sezonului și până acum, le-au dispărut sute de tacâmuri, solnițe, prosoape, umeraşe, odorizante de cameră și lista poate continua. Turiștii le-au luat fie din camerele în care au fost cazați, fie direct din restaurante. Le-au băgat în bagaje și au plecat cu ele.

Beti Chiriță, cameristă: „Se pleacă din cameră cu câte un prosop, ba de baie, ba de faţă, un şamponel care n-ar trebui să plece, până şi hârtia igienică se poate lua, dar se pleacă şi cu câte-un halat”.

Hotelurile de la malul mării sunt, pentru unii turişti, sursă de suveniruri. Iar "amintirile" sunt dintre cele mai diverse.

Turistii nu pleaca din camerele de hotel doar cu obiectele mici cum ar fi telecomanda sau paharele pentru apă, ci şi cu veiozele sau chiar tablourile de pe pereţi.

Tentante sunt şi umeraşele sau odorizantele de cameră. Iar hoţii de ocazie dau lovitura inclusiv în restaurantele hotelurilor.

Theo Puflene, șef sală: „Cu solniţe, cu orice, cu tot ce avem pe terasă, fiecare găseşte ceva de luat de pe terasă. Cel mai ciudat lucru a fost acum 1 an, când un domn avea aproximativ o valiză de tacâmuri”.

Alexandra Bedregeanu, recepționer: „Este destul de greu de urmărit, nu putem nici să incomodăm clienţii care sunt de bună-credinţă, trebuie să apelăm la bunul simţ al persoanelor, însă, din păcate, de cele mai multe ori acesta lipseşte”.

Totuşi, de cele mai multe ori, hotelierii nu anunţă poliţia, ci încearcă să rezolve pe cont propriu astfel de situaţii. Cât despre explicaţiile celor prinşi în flagrant - dacă unii îşi cer scuze şi se oferă să achite contravaloarea, alţii spun că obiectele respective li se cuvin, din moment ce au plătit cazarea.

FOTO: Getty Images

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri