Exclusiv Cum a ajuns Dan Puric să țină „din întâmplare” o conferință elevilor de la „Sfântul Sava”, chiar în timpul grevei din învățământ

Mihnea Lazăr Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - TNB - CONFERINTA - UCENICUL VRAJITOR - 29 MAR 2022
Dan Puric. Foto: Inquam Photos/George Călin

Actorul Dan Puric a fost invitat luni, în prima zi a grevei declanșate în învățământ, la colegiul „Sfântul Sava”, unde timp de două ore a ținut o „conferință” elevilor despre „adolescență, în contextul de astăzi”, conform directoarei adjunct a instituției, care este și profesor de religie ortodoxă la acest liceu. Dan Puric a fost invitat cu ocazia așa-numitei „Săptămâni Verzi”, un proiect lansat de ministerul Educației în colaborare cu ministerul Mediului. Dan Puric, artist acuzat că este filorus și un admirator al dictatorului Vladimir Putin, a refuzat să spună care a fost subiectul discuției cu elevii.

„A fost absolut o întâmplare”, a declarat, pentru digi24.ro, Silviu Evi, liderul sindical de la „Sfântul Sava”, referitor la prezența lui Dan Puric în liceu. „Nu sunt cursuri săptămâna asta, la Sava. E Săptămâna Verde. Au fost două evenimente (luni), unul de la 9-11, cu Dan Puric și a mai fost un eveniment de la 11-14, cu ministerul Educației”, a spus liderul de sindicat.

Dan Puric a recunoscut că a fost la „Sfântul Sava”, la invitația reprezentanților colegiului național, dar nu a detaliat asupra temei conferinței și discuțiilor avute cu elevii.

„Sunteți plutonier? Mă anchetați?”, a fost replica lui Dan Puric.

Ce poate discuta Puric cu adolescenții: „Despre viață, despre părinți”

„Sunt activități în cadrul liceului. Au fost foarte mulți invitați”, a declarat pentru digi24.ro Silvia Fulaș, profesoară de religie ortodoxă și actuala directoare adjunctă a liceului, care a adăugat că aceste „acțiuni se petrec la clasă, la invitația dirigentului”.

Reporter: Care a fost tema conferinței domnului Puric?

Directoare colegiul „Sfântul Sava”: Adolescenți...

Reporter: Ce anume?

Directoare: Despre adolescenți! Despre adolescență. A fost o temă care s-a integrat în tematica Săptămânii Verzi - adolescența în contextul de astăzi.

Reporter: Ce înseamnă „în contextul de astăzi”?

Directoare: Nu am participat la conferință. Doamna profesoară vă poate da informații.  Ce se poate vorbi cu adolescenții? Chestiuni de adolescență, despre viață, despre părinți, cum protejăm natura...

Reporter: Câți elevi au fost la conferința lui Dan Puric?

Directoare: Doamna profesoară vă poate da informații, dar nu e aici.

„Doamna profesoară” care a organizat conferința cu Puric predă matematică la „Sfântul Sava”. La ora difuzării materialului, digi24.ro nu a reușit să o contacteze pentru un punct de vedere.

Fulaș a precizat că Dan Puric nu a fost și nu este singurul invitat al liceului, cu prilejul programului „Săptămâna Verde”. Vinerea trecută „a fost Sorin Mihalache”, iar miercuri „cei de la Rotary Club” vor susține o conferință despre droguri - „Drogurile, de la fascinație la dependență”. Reporterul Digi24.ro a întrebat dacă poate participa la o astfel dezbatere.

Directoare „Sfântul Sava”: Sunt minori acolo. Trebuie acordul părinților

Reporter: Păi, și la domnul Puric nu erau minori?

Directoare: Au avut acordul părinților! Este o activitate în școală și nu știu dacă e o activitate la care poate participa și presa. Nu e publică. E o întâlnire cu elevii.

Dan Puric a fost acuzat că este filorus și admirator al dictatorului rus, Vladimir Putin.

În luna martie, conducerea Teatrului Național București a anunțat că va declanșa o anchetă internă și va depune plângere la poliție pentru distribuirea neautorizată de materiale în incinta TNB, după ce o publicație - denunțată public ca fiind de propagandă extremistă - a fost împărțită publicului la Sala Studio a instituției.

În „colegiul de redactie” al revistei „Certitudinea”, care îl are drept „coordonator moral și spiritual” pe Mihai Eminescu, sunt trecute nume consacrate din clasicii literaturii române (Caragiale, Alecsandri, Coșbuc etc.), iar printre „colaboratori” se numără Dan Puric (actor la TNB), Dorel Vişan, Florian Colceag, Florin Zamfirescu, Mircea Chelaru, Mircea Dogaru.

Un alt liceu considerat de prestigiu din București - colegiul „Gheorghe Lazăr” - a fost în centrul unui scandal public în septembrie 2022, când liderul AUR, George Simion, a fost huiduit de elevi, după ce fusese invitat să țină un discurs în calitate de absolvent, la ceremonia de deschidere a anului școlar. Conducerea liceului a susținut cu acea ocazie că liderul AUR nu a fost invitat la ceremonie, ci a dorit el personal să participe. Directoarea liceului Lazăr l-a prezentat pe Simion ca fiind absolvent al instituției, deputat, care „ne-a făcut surpriza să participe”, înainte de a-l invita să ia cuvântul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă...
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...