Video Cum a ajuns o glumă pe tema coronavirusului să fie cercetată de poliție

Data publicării:
gluma

Poliția a dat publicității, sâmbătă seara, un comunicat în care precizează că niște imagini apărute în spațiul public, în care se văd alergând două persoane, între care una este într-un costum alb, ca al personalului medical ce intervine în cazurile de coronavirus, au fost filmate în scop de divertisment și constituie o glumă.

Scena inducea impresia că o persoană fuge de un echipaj medical.

A fost observată de o patrulă a Secției 17 de Poliție, care se afla în zona Piața Constituției, în noaptea de 13/14 martie. Polițiștii au observat persoanele respective, „care alergau si care au părăsit în viteză zona”, și au pornit mașina, cu semnalizare luminoasă, pentru a verifica ce se întâmplă.

Acum, Poliția Capitalei precizează că efectuează verificări pentru a stabili dacă prin publicarea pe rețelele sociale a acestei filmări, fără exprimarea clară a faptului ca este vorba despre o glumă, a fost încălcată legislația în vigoare.

Nu în ultimul rând, Poliția cere publicului să dea dovadă de responsabilitate, să nu ia în glumă actuala situație generată de epidemia de coronavirus și să nu inducă panică. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Comunicatul Poliției

„Referitor la imaginile apărute în spațiul public, în care două persoane, dintre care una purta un costum alb, alergau, facem precizarea că acestea sunt imagini filmate de trei persoane, în scop de divertisment.

Ele au fost realizate în noaptea de 13/14 martie.

Polițiști din cadrul Secției 17 Poliție, în timp ce acționau în zona Piața Constituției, au observat persoanele respective care alergau si care au părăsit în viteză zona.

Asigurăm cetățenii că NU a existat niciun apel 112, nicio sesizare directă nici din partea cetățenilor și nici din partea altor unități, prin care să ni se semnaleze că în vreo zonă a Capitalei există o persoană care să fugă de echipaje medicale.

Poliția Capitalei efectuează verificări pentru a stabili dacă prin publicarea pe rețelele de socializare a acestei filmări, fără exprimarea clară a faptului ca este vorba despre o glumă, a fost încălcată legislația în vigoare.

Facem apel la cei care tratează actuala situație ca fiind un subiect de glumă să fie responsabili și să nu inducă panică”.

Editor web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri