Cum au sărbătorit timișorenii ridicarea carantinei - VIDEO

Data publicării:
timisoreni la terase
Timișorenii au luat cu asalt terasele imediat după ridicarea carantinei Foto: captură video Digi24

Ieșirea Timișoarei din carantină a fost sărbătorită de mulți dintre localnici la terase. Prefectul județului Timiș trage un nou semnal de alarmă: rata de infectare este încă foarte mare, astfel că prudența este imperios necesară. Restricții noi îi așteaptă și pe locuitorii din Cluj-Napoca, unde incidența cazurilor a trecut pragul de 7,5 la mia de locuitori.

Ridicarea carantinei la Timișoara a însemnat și redeschiderea teraselor. Vremea frumoasă și caldă a animat inima orașului, așa că pe la orele prânzului cu greu mai puteai găsi o masă liberă în centrul vechi.

- Cred că toată lumea prezentă astăzi la terasă aștepta ziua asta ca pe o mare sărbătoare, spune un tânăr aflat la o masă.

- Vă era dor de aceste momente?

- Sigur că da.

- Văd că lumea-i bucuroasă că stă la soare ca reptilele, observă amuzată o altă tânără aflată la terasă.

Decizia de ieșire din carantină le-a readus zâmbetul pe buze și patronilor de terase.

„Foarte greu ne-a fost! Nu am dat oameni afară, i-am băgat în șomaj tehnic pe toți, dar vă dați seama noi avem cheltuieli, avem, chirii, curent de plătit, ne-a fost foarte greu”, mărturisește Maria Groza, patron de terasă.

„Îi nasol programul, pentru că e doar până la ora 6 și la ora 6 oamenii ies de la lucru și vor să iasă la terasă, dar din păcate pe noi ne închid”, spune o chelneriță.

Chiar dacă rata de infectare din oraș este în ușoară scădere în ultimele zile, autoritățile îndeamnă în continuare la responsabilitate.

„Sper să nu se creeze acele aglomerări, să fie respectate măsurile la terase, măsurile de distanțare se aplică în continuare”, atrage atenția Zoltan Nemeth – prefectul județului Timiș.

Potrivit ultimei raportări, incidența cazurilor în Timișoara a scăzut până la 7,4 la mia de locuitori.

Cluj-Napoca. Rată de infectare mare, restricții mai dure

Municipiul Cluj-Napoca a depășit, în schimb, pragul de 7,5 cazuri la mie. Așa se face că restricțile din weekend vor fi aplicate și în timpul săptămânii, de luni încolo.

Conform DSP Cluj, municipiul Cluj-Napoca a ajuns la 7,65 cazuri la mia de locuitori. În ultimele 14 zile, aici s-au înregistrat 2.579 de cazuri de noi îmbolnăviri COVID-19, cu tot cu focare. Prefectura județului Cluj analizează de când vor intra în vigoare noile restricții.

„O să luăm măsurile care se impun respectiv, în fiecare zi circulația va fi restricționată până la ora 20:00 și operatorii economici vor închide la ora 18:00”, a declarat pentru Digi24 Tasnadi Szilard - prefectul județului Cluj.

„Restricțiile sunt necesare, dar nu știu, e prea mult, masca pe stradă nu are niciun rost. Eu lucrez si nu pot să cumpăr nimic, se închid magazinele, ăsta e cel mai mare necaz. Vin sărbătorile. La magazin este mai multă lume decât dacă ar lăsa să fie deschise până la ora 9:00”, spune o clujeancă.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri