Cum comentează Nelu Tătaru anunțul OMS: Luni de foc vor fi după cum ni le facem noi

Data publicării:
Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, sustine o conferinta de presa la sediul Guvernului
Nelu Tătaru a declarat vineri că, în următoarele zile, în România va exista o creștere progresivă a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Organizația Mondială a Sănătății a avertizat, luni, că pandemia de coronavirus va fi mai gravă în lunile octombrie și noiembrie. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Digi24 că, în cazul României, "lunile de foc vor fi după cum ni le facem noi", făcând un apel la respectarea regulilor anti-COVID: purtarea măștii de protecție și respectarea distanțării fizice.

"Suntem în a două faza a primului val sau a doua cocoașă. Suntem în acel platou pe care intenționăm să-l menținem în aceste două săptămâni, 10 - 14 zile în care vedem efectul de la începutul școlii, efect pe care trebuie să-l vedem în rândul copiilor, dar și în rândul profesorilor.

Respectarea regulior ar trebui să ne lase în același platou cu creștere relativ mică de la o zi la alta. Contextul respectării regulilor rămâne cheia de boltă la tot ce va urma. Condițiile în care ducem spre începtuul de octombrie și vedem că gestionăm bine începutul acestei școli și continuarea perioadei de învățământ ne va putea face ca spre jumătatea a doua a lunii octombrie - noiembrie să avem și o scădere a numărului de cazuri. Să nu uităm că va veni sezonul rece, să nu uităm că va veni sezonul gripal, să nu uităm că există comorbidități. Trebuie să avem grijă la toate. Luni de foc vor fi după cum ni le facem noi", a declarat Nelu Tătaru.

Europa trebuie să se pregătească pentru creșterea numărului zilnic de decese provocate de COVID-19 în lunile octombrie și noiembrie, a avertizat, luni, Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Va deveni mai greu. În octombrie, noiembrie, va crește mortalitatea", a declarat Hans Kluge, directorul biroului european al OMS, potrivit Euronews.

Multe țări din Europa au înăsprit recent restricțiile, în timp ce numărul cazurilor noi de Covid este în creștere, dar cel de decese a rămas stabil.

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri