Video Cum e să mergi "pe șapte cărări"? Tinerii au experimentat efectele drogurilor, cu ajutorul unor ochelari speciali ai Agenției Antidrog

Data publicării:
Tineri puși față în față cu efectele drogurilor, cu ajutorul unor ochelari speciali.
Tineri puși față în față cu efectele drogurilor, cu ajutorul unor ochelari speciali. Foto: Captură Digi24

17 ani este vârsta la care încep cei mai mulți tineri să se drogheze. Ca să îi descurajeze, specialiștii de la Agenția Națională Antidrog au ieșit în stradă și i-au provocat pe tineri să experimenteze efectele drogurilor cu ajutorul unor ochelari speciali. În acest mod, toți au văzut cum e să mergi "pe șapte cărări" și să nu-ți mai poți controla reacțiile.

Odată cu venirea sezonului estival polițiștii de la Agenția Națională Antidrog au ieșt pe stradă pentru a-i informa pe tineri despre efectele pe care le pot avea substanțele interzise.

Daniela Georgescu - Agenția Națională Antidrog: "Ne orientăm către întreaga populație. Suntem pregătiți să discutăm cu adolescenții și tinerii despre riscurile consumului de droguri, dar și cu părinții despre modalități de prevenire, despre îmbunătățirea stilului de comunicare cu copiii, despre controlul anturajului."

Cei mai curioși au și experimentat efectul drogurilor: virtual, prin intermediul unor ochelari care simulează acest lucru.

- Wow.
- Cum te simți?
- Amețit.
- Încearcă să faci câțiva pași.
- Merg drept? Nu-mi dau seama. Nu merg drept, așa-i? Nu-i nimic în față de care să mă lovesc.

- Cum ar fi să te urci la volan sau pe bicicletă așa?
- Clar nu. Ferească Dumnezeu. Mi se pare cea mai inconștientă chestie pe care poți să o faci.
- Câți sunt? Că eu văd unul aici, unul aici. Mă simt ca la Oscar pentru că văd multe camere pe mine nu doar una.

Se estimează că aproximativ 83 de milioane de adulți din Uniunea Europeană au consumat măcar o dată un drog ilegal, arată un raport al Observatorului European pentru Droguri și Toxicomanie.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri