Cum emigrează cubanezii în SUA prin România, via Moscova

Data publicării:
migranti

Patru cetăţeni cubanezi, un bărbat și două femei, însoțiți de un minor, au fost prinși de poliția de frontieră în sectorul Moravița, la Jamu Mare (Timiş), venind ilegal dinspre granița cu Serbia. Persoanele în cauză au declarat că au plecat cu un avion din Moscova, au ajuns in Serbia, unde au stat câteva luni, și intenționau să ajungă ilegal în SUA.

Cei patru au vârste cuprinse între 4 și 49 de ani, precizează Poliția de Frontieră. Ca urmare a faptului că persoanele în cauză nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea au fost conduse la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

De asemenea, sâmbătă dimineață, polițiștii de frontieră de la Deta, în cooperare cu jandarmii, au depistat, în apropierea localităţilor  de frontieră  Opătița și Denta, 11 cetățeni străini care nu îşi justificau prezenţa în zonă. Aceştia au fost preluaţi şi transportaţi la sediul instituţiei pentru cercetări. În cadrul verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt 11 bărbați, toți din Pakistan, cu vârste cuprinse între 18 şi 30 de ani. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

În prezent se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând a fi luate măsurile legale care se impun.

Totodată, vor fi anunţate autorităţile de frontieră sârbe, în vederea cercetării în comun a evenimentului şi punerii în aplicare a acordului de readmisie, precizează Poliția de Frontieră.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri