Cum explică Gabriela Firea invazia insectelor din vara lui 2018. Bucureștiul a fost luat cu asalt de Tigrii platanului

Data publicării:
gabriela firea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a spus că firma care a câștigat licitația pentru a face dezinsecție în această vară a realizat un număr de 12 tratamente.

Gabriela Firea a ținut să menționeze că este vorba despre o firmă privată, care s-a ocupat de aplicarea acestor tratamente.

Din păcate, spune Firea, tratamentele nu au fost eficiente din cauza ploilor.

Primarul General a spus că se vor mai efectua un număr de două tratamente suplimentare, temperaturile fiind încă ridicate, iar numărul acestora poate fi suplimentat, în caz de nevoie.

Tigrul platanului, o insectă de doar 3 milimetri a invadat toată Capitala, în această vară. Insecta se aşază peste tot, pe haine, pe piele şi în casă.

Un telespectator Digi24 a suprins zeci de astfel de insecte pe pervazul său. Imaginile sunt suprinse pe Calea Moşilor, dar aceste insecte sunt pretutindeni în Bucureşti.

Medicii ne sfătuiesc să nu ne îngrijorăm, pentru că nu s-a dovedit că tigrul platanului transmite vreo boală, dar înţepătura lui poate cauza iritaţii. Tigrul platanului este o insectă care a ajuns la noi din America de Nord.

Numărul a crescut odată ce temperaturile au depăşit 27 de grade.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri