Cum pot fi monitorizați în timp real românii aflați în izolare, din cauza coronavirusului. Imagini din Centrul de comandă al MS

Data actualizării: Data publicării:
Fears Continue Over Possible Swine Flu Pandemic
România se confruntă cu două crize medicale simultan – de gripă și de coronavirus. FOTO: Getty Images

Persoanele izolate la domiciliu în Bucureşti vor fi monitorizate din Centrul de comandă de la Ministerul Sănătății. Ele vor avea dispozitive speciale care vor arăta în timp real temperatura, frecvenţa cardiacă şi locaţia pacientului. Totodată, de aici sunt monitorizate și stocurile de echipamente de protecție ale Direcțiilor de Sănătate Publică din toată țara.

Carla Tănasie, jurnalist Digi24: În centrul de comandă de la Ministerul nătății putem vedea date în timp real, numărul de cazuri confirmate, numărul deceselor, situații în timp real în România, venite de la spitale, Direcția de Sănătate Publică. Putem vedea câte măști avem în acest moment, sunt monitorizate persoanele aflate în izolare la domiciliu, locația lor, date despre starea lor de sănătate.

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății: În Centrul de comandă de la Ministerul Sănătății vedem în timp real pe primul ecran monitorizații în telemedicină, în izolare la domiciliu și cei din carantină. Am început cu Bucureștiul, putem monitoriza locația lor prin GPS, pe cei în izolare, având în vedere că au mai părăsit izolarea o parte, putem vedea dacă sunt acasă.

Pe al doilea ecran putem vedea două aplicații, o altă aplicație pentru DSP-uri, care ne actualizează stocurile, numărul de paturi, numărul celor izolați la domiciliu, numărul de bolnavi internați, numărul stocurilor pe care îl au. Pe ultimul ecran avem situația la zi în Europa, după care evaluăm necesitatea extinderii acelor zone de unde cei veniți vor intra în carantină sau vor fi izolați la domiciliu. Fecare manager de spital, de DSP, are acest device prin care transmite în timp real informațiile pe care noi le cerem.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri