Cum relatează corespondentul Euronews despre protestele din România

Data publicării:
corespondent euronews

„Marşul speranţei” atrage, din nou, interesul presei străine asupra României. Corespondentul Euronews în România a însoţit unul dintre grupurile de protestatari pe traseul spre Bucureşti. Iată cum a descris el publicului internaţional frământările din politica românească:

„Numai imaginaţi-vă, trei premieri într-un singur an! Unii oameni de la guvernare se tem că vor ajunge la închisoare. Şi asta pentru că în prezent există o agenţie anticorupţie foarte bună, foarte eficientă, foarte dură care vânează politicienii corupţi. Mulţi sunt deja în închisoare, alţii sunt judecaţi, mulţi sunt deja condamnaţi. Şi poate acesta este motivul pentru care unii membri ai guvernului, ai partidelor aflate la putere încep să se teamă foarte, foarte tare. Cred că va veni şi rândul lor să ajungă după gratii. De aceea încearcă să schimbe întreg sistemul judiciar al României”, a relatat Hans Von der Brelie, într-una din corespondențele sale transmise live de la București pe contul de Facebook al postului TV pe care îl reprezintă.

Sâmbătă este ziua marelui protest anunțat faţă de modificarea legilor justiţiei şi codurilor penale. Sunt aşteptaţi peste 20.000 de oameni la această manifestaţie, foarte mulţi dintre ei veniţi din afara Capitalei, din toate colţurile ţării: Sibiu, Braşov, Iaşi, Timişoara, Constanţa. Ei toţi se vor reuni în Piaţa Universităţii în această seară. Simbolul protestului sunt însă oamenii veniţi din Cluj, care au mers pe jos 10 zile, prin ploi şi ninsori, pentru a manifesta în Bucureşti. Mai multe detalii și imagini, aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri