Cum se va circula după 15 mai și dacă va mai fi necesară declarația pe proprie răspundere. Precizările lui Ludovic Orban

Data actualizării: Data publicării:
oameni-bucuresti-izolare-ordonanta-militara-piata-obor-inquam-ganea (4)
Oameni in Bucuresti, in statia de autobuz. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Premierul Ludovic Orban a explicat, miercuri, că după data de 15 mai în interiorul localităților va fi libertate deplină de mișcare și că se lucrează încă la cadrul de reglementare privind deplasarea în afara localităților.

Ludovic Orban a fost întrebat, miercuri, cum se va circula din 15 mai în localitate și în afara localității, respectiv dacă va mai fi nevoie de o declarație pentru a justifica deplasarea.

"În interiorul localității va fi libertate deplină de circulație.

Încă nu am finalizat cadrul de reglementare aferent deplasărilor în afara localității.

Am stabilit că vor fi permise deplasările și în afara localității, dar pentru o categorie de motive pe care le consideram întemeiate.

Când le vom decide le vom comunica", a răspuns premierul.

Autoritățile iau în calcul ca, după 15 mai, când se va instaura starea de alertă, să nu mai fie nevoie de declaraţia pe proprie răspundere decât în zonele carantinate, afirma în urmă cu două zile ministrul de Interne, Marcel Vela. El avertiza însă că infectările cu noul coronavirus trebuie să se afle pe un trend descendent.

În privința menținerii sau nu a amenzilor, decizia se va lua în funcție de evoluția epidemiologică, spunea ministrul de Interne.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri