Cum vor petrece românii Revelionul? Rafila: Nu vor fi luate măsuri stupide. Oamenii să se protejeze în continuare

Data actualizării: Data publicării:
Revelion 2021, Roma. Artificii deasupra basilicii San Pietro în condițiile în care ceremoniile au fost anulate si a fost impusă carantina
Focuri de artificii de Revelion. Foto: Guliver/GettyImages

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, nu recomandă petreceri cu număr mare de persoane de Revelion și recomandă oamenilor să respecte în continuare măsurile de protecție, chiar dacă incidența COVID rămâne scăzută. El spune că „nu vor fi luate măsuri stupide” pe care oamenii să nu le poată respecta.

„Subiectul va fi dezbătut și adoptat în cursul acestei săptămâni, dar nu putem intra în detalii. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, rugămintea e să înțeleagă că aceste petreceri în stradă, chiar dacă incidența este mică, utilizarea corectă a măștii în spațiile aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri, e absolut obligatorie”, a spus Rafila într-o conferință de presă.

„Vom avea o presiune suplimentară datorată acestei tulpini Omicron și cred că fiecare trebuie să înțelegem că e responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja personal și pe cei cu care intrăm în contact”, a adăugat el.

„Nu recomandăm să existe evenimente cu număr foarte mare de persoane și aglomerații. Nu putem discuta de petreceri. Dar dacă aceste lucruri se vor întâmpla și cadrul legal va permite acest lucru, trebuie desfășurate în condiții de siguranță. Oamenii să se protejeze în continuare, să nu creadă că o incidență scăzută e un elemenmt de nerespetare a unor reguli. Dimpotrivă, înseamnă un element de păstrare a incidenței scăzute și de păstrare a vieții cât mai aproape ne normalitate”, a spus Rafila.

Întrebat dacă e posibil a la 12 noaptea, de Revelion, oamenii să nu aibă voie să iasă în stradă să sărbătorească trecerea dintre ani, Rafila a răspuns: „Discutăm acest lucru, dar nu vor fi luate măsuri stupide care să facă imposibilă întoarcerea în timp util la domiciliu”.

„Fiți convinși că nu vor fi luate măsuri care să nu poată fi respectate”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri