Sari la conținut

„Cumințenia Pământului” | Anunț important privind rambursarea banilor

Termenul de rambursare a banilor donaţi în cadrul campaniei de subscripţie publică pentru achiziţionarea de către statul român a „Cuminţeniei Pământului” a fost prelungit. Banii vor fi rambursaţi prin bancă şi scăzând suma din factura telefonică, a anunțat Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, potrivit news.ro. 

Hotărârea de prelungire a termenului de rambursare a banilor a fost luată în urmă cu două săptămâni. „Banii pot fi solicitaţi pe cale civilă în 3 ani, până când se prescrie termenul de rambursare a sumelor”, a spus Romașcanu.

Contractul actual de comodat pentru „Cuminţenia Pământului” va expira în luna februarie. „Eu îmi doresc să îl prelungim. Cred că este o răspundere pe care o luăm de pe umerii proprietarilor, pentru că paza asigurării unei asemenea opere de artă nu e nici uşoară şi nici ieftină, dar putem oferi posibilitatea românilor şi turiştilor străini de a avea o asemenea operă în patrimoniul naţional”, a afirmat Romaşcanu.

„Cuminţenia Pământului” a fost expusă în sala „Constantin Brâncuşi” a Muzeului Naţional de Artă al României din Bucureşti, care a fost deschisă miercuri. Vizitatorii vor putea vedea sculptura începând de joi, aceasta fiind expusă alături de alte 13 lucrări, toate aflate în patrimoniul muzeului.

Pe aceeași temă