Dacian Cioloș, mesaj pentru "colegii din USR, care vorbesc foarte mult de președinție"

Data publicării:
ciolos barna - ganea - 20190508131802_OGN_5357-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloș, a declarat că la alegerile prezidențiale de anul acesta, Alianța USR-PLUS va avea candidați în tandem - președinte-premier.

Vrem să-i convingem și pe colegii din USR, care vorbesc foarte mult de președinție, că noi trebuie să guvernăm România”, a declarat Cioloș, într-un interviu pentru Hotnews.ro.

Vom avea un candidat comun al Alianței, evident, vom avea câte un candidat propus de partea PLUS și de partea USR și apoi vom decide la nivelul alianței care dintre cei doi va candida pentru Președinție și care pentru prim-ministru. Va fi tandem. Din punctul nostru de vedere, la PLUS, dincolo de candidatul la Președinție, e foarte important să avem o poziționare clară de pe acum privind modul în care ne pregătim să guvernăm România. Eu am spus de când am înființat noi partidul, obiectivul nostru este să ajungem la guvernare în 2020, să putem fi parte a unei majorități politice. Și noi și pentru asta ne pregătim la PLUS și vrem să-i convingem și pe colegii din USR, care vorbesc foarte mult de președinție, că noi trebuie să guvernăm România. Chiar degeaba am câștiga președinția, dacă nu avem guvernarea, trebuie să fim realiști. Românii așteaptă de la noi să schimbăm lucrurile în România. Un președinte singur nu poate să schimbe lucrurile în România. O majoritate parlamentară și un guvern pot să facă lucrul acesta”, a declarat liderul PLUS.

Dacian Cioloş a subliniat că preocuparea PLUS este, dincolo de candidatul la președinție, pregătirea pentru guvernare.

Întrebat cum se va lua decizia privind candidatura, el sau Dan Barna, liderul USR, Cioloş a răspuns că vor fi negocieri la nivelul alianţei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri