Dan Barna laudă decizia guvernului de asumare a răspunderii, dar anunță că USR nu va vota moțiunea care ar putea declanșa anticipatele

Data actualizării: Data publicării:
dan barna si ludovic orban
Președintele PNL, Ludovic Orban și președintele USR, Dan Barna. Foto: Digi24.ro

Liderul USR, Dan Barna, a scris joi un mesaj pe Facebook în care „salută” decizia guvernului de a-și angaja răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi și anunță că USR nu va vota moțiunea de cenzură anunțată de PSD, care ar putea însă duce la declanșarea anticipatelor.

Barna declarase zilele trecute, în direct la Digi24, că USR preferă alegerea primarilor în două tururi în locul anticipatelor. Dacă moțiunea de cenzură anunțată de PSD ar fi adoptată de Parlament, proiectul pentru alegerea primarilor în două tururi ar fi respins, însă, odată demis guvernul, se poate merge spre anticipate.

„Salut decizia guvernului de a-și angaja răspunderea pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi. (...) Democrația începe de la firul ierbii și e esențial să nu îi punem piedici. E o lecție pe care trebuie să o învățăm cu toții din ce s-a întâmplat în acești ani. Atunci când clasa politică încearcă să fenteze democrația, oamenii de rând suferă. Serviciile publice se înrăutățesc, calitatea vieții scade. Chiar și atunci când administrația publică are resurse la dispoziție”, a scris Barna, pe Facebook.

Liderul USR a precizat că parlamentarii din partidul pe care îl conduce nu vor vota o moțiune de cenzură depusă de PSD.

„PSD și alți adversari ai democrației să nu își facă iluzii. Nu vom sprijini nicio moțiune sau orice altă acțiune menită să oprească cetățenii din a-și alege primari legitimi”, a mai scris Dan Barna.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri