Dan Barna: România nu este a corupţilor și nici a europarlamentarilor PSD cu punctaj venit de la Dragnea

Data actualizării: Data publicării:
usr dan barna agerpres
Dan Barna, președintele USR. Foto: Agerpres

Liderul USR, Dan Barna, comentează dezbaterile de luni din Comisia pentru libertăţi civile a Parlamentului European, spunând că România nu este cea a corupţilor şi nici a unei adunări de europarlamentari veniţi cu punctaj de la Liviu Dragnea, ci a oamenilor cinstiţi. El vorbeşte şi despre europarlamentarii PSD care au minţit şi au manipulat fără ruşine, în ciuda evidenţelor prezentate de Frans Timmermans şi de cei câţiva europarlamentari români rămaşi de partea cetăţenilor şi spune că „acest delir” a cuprins câţiva europarlamentari români liberali care „au sărit să apere corupţia lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu”.

dan barna agerpres_9869948
Foto: Agerpres

Citiţi şi: ROEXIT. Va fi PSD partidul anti-UE?

„România nu este cea a corupţilor pe care i-am văzut aseară la Strasbourg! România nu este a acestei adunări de europarlamentari cu punctaj venit de la Liviu Dragnea şi a celor care au măcelărit încontinuu justiţia şi care au întors armele împotriva cetăţenilor pe 10 august. România este a oamenilor cinstiţi care au semnat #FărăPenali, a celor care au protestat paşnic pe 10 august, a celor care luptă pentru o justiţie dreaptă pentru că vor să trăiască într-o ţară europeană. Ziua de ieri a fost despre România dintr-un capăt în altul. Începând cu avertizările ambasadorului Statelor Unite la Bucureşti şi continuând cu declaraţiile tranşante ale vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, în dezbaterile din Comisia LIBE a Parlamentului European. Am asistat la o luptă purtată de aliaţii noştri în numele românilor, pentru parcursul european şi statul de drept din România”, scrie, pe Facebook, deputatul USR Dan Barna.

El spune că, de partea cealaltă, a fost un delir care a cuprins şi câţiva europarlamentari români liberali care au sărit să apere corupţia lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu..

„De partea cealaltă, am văzut un delir. Am văzut o pleiadă de afirmaţii disperate din partea unor purtători de cuvânt ai corupţiei din România, europarlamentari români minţind şi manipulând fără ruşine în ciuda evidenţelor prezentate de Frans Timmermans şi de cei câţiva europarlamentari români rămaşi de partea cetăţenilor. Din păcate, am văzut un delir care a cuprins şi câţiva europarlamentari români liberali care au sărit să apere corupţia lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu”, afirmă liderul USR.

Dan Barna mai spune că România trebuie să rămână pe drumul către statul de drept, lupta anticorupţie şi valorile europene, că instituţiile europene, aliaţii europeni şi euro-atlantici reacţionează la abuzurile PSD-ALDE şi la fel trebuie să o facă toţi cetăţenii care nu vor să se întoarcă cu trei decenii în urmă.

„România trebuie şi va fi salvată! Până atunci, însă, urmează o săptămână de foc. Trag nădejde că va fi săptămâna cea mai grea pentru adevăratul stat paralel – cel al intereselor lui Dragnea şi Tăriceanu. Mâine urmează Viorica Dăncilă”, adaugă Dan Barna.

Comisia pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne din Parlamentul European a discutat, luni, situaţia din România, inclusiv independenţa justiţiei, în prezenţa prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene Frans Timmermans.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a făcut apel la autorităţile române să „regândească cursul pe care l-au luat”, făcând referire la modificările legilor justiţiei şi Codului penal, el avertizând că, dacă regulile sunt încălcate, CE nu va ezita să ia măsuri şi să aducă Guvernul român în faţa instanţei.

Timmermans a comentat, de asemenea, protocoalele secrete, la intervenţia eurodeputaţilor din Comisia pentru libertăţi civile din Parlamentul European, spunând că nu vede legătura între acestea şi modificările legilor justiţiei care afectează independenţa sistemului.

Referitor la mitingul din 10 august, Frans Timmermans a spus că pe imaginile video nu a văzut oameni care ar fi putut fi huligan, ci doar protestatari paşnici. Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene a subliniat că raportul MCV este cel mai bun instrument pentru a ajuta România.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri