Viorica Dăncilă: Am aprobat trimiterea unui mesaj către Ambasada SUA în cazul fetiţei din Baia de Aramă

Data actualizării: Data publicării:
dancila trista ganea
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat sâmbătă că a aprobat trimiterea unui mesaj către Ambasada SUA, pentru a avea ''o strânsă colaborare'' în cazul fetiţei din Baia de Aramă, adoptată de o familie din SUA.

"Am aprobat astăzi trimiterea unui mesaj către Ambasada SUA, cu dorinţa de a avea o strânsă colaborare în ceea ce priveşte situaţia Sorinei. Împreună cu Marius Budăi, Ministrul Muncii, urmărim acomodarea fetiţei la noul mediu şi vrem să ne asigurăm că este în siguranţă şi că are parte de o bună îngrijire", a scris premierul, sâmbătă, pe pagina de Facebook.

Viorica Dăncilă a mai anunţat că "a cerut corpurilor de control ale ANPDCA şi ANPIS să fie luni dimineaţă la prima oră în Dolj şi Mehedinţi, pentru a întocmi un raport amănunţit al situaţiei".

"În urma acestei analize, vom lua, ferm, toate măsurile care se impun", a adăugat şefa guvernului.

Premierul Viorica Dăncilă a mai cerut sâmbătă efectuarea unei anchete în cazul fetiţei ridicată de acasă pentru a fi dată în adopţie unei familii din SUA, subliniind că persoanele care vor fi găsite vinovate vor fi sancţionate.

Fetiţa de 8 ani din Baia de Aramă a fost dată în adopţie unui cuplu din SUA cu cetăţenie română. Ea locuia împreună cu asistenta maternală, care a avut grijă de fetiţă în ultimii şapte ani.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri