Galerie Foto Darth Vader a fost „condamnat” la finalul unui proces pedagogic organizat în Chile. Cum a pledat celebrul personaj din Star Wars

Data publicării:
profimedia-0779930666
Darth Vader a fost „condamnat” la finalul unui proces pedagogic organizat în Chile. Foto: Profimedia Images

Justiţia chiliană a redus în cele din urmă pedeapsa pronunţată împotriva lui Darth Vader, celebrul personaj negativ din saga "Star Wars", care a fost judecat duminică la Curtea de Apel din Valparaiso într-un proces fictiv organizat cu ocazia Zilei Patrimoniului din Chile, informează AFP. 

Curtea de Apel din Valparaiso, un oraş aflat la 120 de kilometri vest de capitala ţării, Santiago de Chile, a pronunţat decizia împotriva lui Darth Vader la finalul unui proces cu caracter educativ, ce viza o apropiere a justiţiei de cetăţenii chilieni în timpul Zilei Patrimoniului, celebrată weekendul trecut în această ţară sud-americană, transmite Agerpres.

Darth Vader a fost „condamnat” la finalul unui proces pedagogic organizat în Chile. Foto: Profimedia Images
Darth Vader a fost „condamnat” la finalul unui proces pedagogic organizat în Chile. Foto: Profimedia Images

Respectând scenariul francizei cinematografice americane şi acţiunea din filmul "Star Wars: Episode V - The Empire Strikes Back", personajul Darth Vader a fost condamnat pentru că i-a tăiat o mână fiului său, Luke Skywalker. "Ceea ce a fost condamnat a fost mutilarea, nu ceea ce a făcut domnul Vader anterior", a stabilit Curtea de Apel. 

Din acest motiv şi "ţinând cont de pedepsele prevăzute de Codul Penal al spaţiului (...), el va fi condamnat la o pedeapsă corectă". Astfel, Darth Vader va trebui "să rămână congelat timp de 30 de ani în carbonit" şi îi va fi interzis "să se apropie timp de 30 de ani de victimă, Luke, la o distanţă mai mică de trei planete". 

În plus, lui Darth Vader i-a fost interzis pentru totdeauna "să mai utilizeze partea întunecată a forţei", precum şi sabia sa cu laser. "Nu cer altceva decât să se facă dreptate", a declarat în faţa curţii chiliene avocatul acuzatului, Juan Carlos Manriquez. "Este o fiinţă umană şi are drepturi (...) Chiar dacă este aproape o maşină, e totuşi un om. Un tată", a adăugat el. 

Obiectivul acestui proces reconstituit cu personaje la scară naturală a fost acela de "a apropia justiţia, atât de puţin înţeleasă, de cetăţeni", a declarat Maria del Rosario Lavin, preşedinta Curţii de Apel din Valparaiso. "Pentru că oamenii cunosc bine procesele şi tribunalele, dar foarte puţine lucruri despre rolul unei curţi de apel", a adăugat ea.

"Bineînţeles că am avut de-a face cu infractori teribil de răi de-a lungul carierei mele", a adăugat magistratul chilian, subliniind că prezenţa unui personaj precum Darth Vador într-o sală de judecată "nu este o noutate". 

Cu ocazia Zilei Patrimoniului, numeroase instituţii, muzee şi clădiri publice din Chile, inclusiv Palatul prezidenţial La Moneda din capitala ţării, şi-au deschis porţile în regim de gratuitate pentru publicul general.

Citește și: A murit actorul care l-a jucat pe Darth Vader. Cine este Dave Prowse, culturistul cu cea mai cunoscută cască din lume

Editor : Marco Badea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri