Dasaev s-a predat poliției. Primele declarații ale interlopului acuzat că i-a înjunghiat pe baschetbaliștii americani

Data actualizării: Data publicării:
dasaev

Interlopul brăilean Daniel Gabriel Husein, zis Dasev, s-a predat poliției din Brăila, luni dimineață, însoțit de avocatul său, după ce numele său a fost vehiculat în presă ca principal suspect în cazul baschetbaliștilor înjunghiați pe o terasă din centrul orașului.

Citiţi şi: Rolul Rusiei în ceea ce face Toader

Citiți și: VIDEO. Baschetbalistul Darrel Bowie, înjunghiat la Brăila, a fost adus la Bucureşti

Surse judiciare au declarat, luni, pentru News.ro, că principalul suspect în cazul baschetbaliştilor înjunghiaţi la Brăila, Gabriel Husein, zis Dasaev, s-a prezentat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Brăila, însoţit de avocatul său. 

Potrivit surselor citate, bărbatul, un cunoscut membru al lumii interlope din oraş, închis în trecut pentru infracţiuni comise cu violenţă, susţine că nu a participat la bătaia colectivă din clubul brăilean şi neagă vehement că i-ar fi înjunghiat pe cei doi sportivi americani. Anchetatorii îl audiază şi continuă cercetările. 

La intrarea în sediul Parchetului, Gabriel Husein a declarat presei că sportivii erau implicaţi într-o ceartă cu cineva şi nu l-au lăsat să intre la toaletă. 

”Erau în zona băii şi nu lăsau pe nimeni să treacă. Mi-am cerut dreptul să trec la baie, ei erau beţi, se certau cu altcineva. Poate au crezut că sunt cu ceilalţi şi au răspuns cu lovituri. Atât a fost”, a spus Gabriel Husein, care are o tăietură pe obraz. 

La rândul său, avocata suspectului, Angelica Ionel, a spus că, deşi are un cazier impresionant, clientul său nu a provocat scandalul, ci doar a ripostat. 

”A ripostat pentru că a fost lovit. Chiar dacă are un cazier impresionant, aşa cum a arătat presa, nu e obligatoriu ca el să fi provocat scandalul. A fost agresat, el doar a ripostat. Vom vedea şi probele, nu le ştim deocamdată”, a declarat Angelica Ionel. 

Anchetatorii îl audiază şi continuă cercetările. 

Bărbatul susține că el nu a fost implicat în bătaia colectivă în care baschetbaliștii americani Darrel Bowie, în vârstă de 24 de ani, și Joseph McClain, de 26 de ani, au fost înjunghiați de mai multe ori și au ajuns în stare gravă la spital. 

Citiți și: Patronul echipei: Toți jucătorii sunt speriaţi pentru că nişte interlopi i-au atacat, vrând să braveze

Dasaev ar fi fost identificat pe baza imaginilor video din clubul unde s-a petrecut atacul, iar poliţiştii au pornit pe urmele tuturor celor implicați.

Cunoscutul interlop Dasaev a fost condamnat în trecut, în Spania, pentru proxenetism şi viol şi este recunoscut pentru fapte extrem de violente. Deși trebuia să stea în închisoare 20 de ani, bărbatul a fost eliberat mai devreme (Detalii aici). 

Citiți și:  Reacția ambasadei SUA după ce doi baschetbalişti au fost înjunghiați

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri