Date oficiale prezentate de Poliția de Frontieră. Câți români au venit din Italia în ultimele două săptămâni

Data actualizării: Data publicării:
Italy Clamps Down On Public Events And Travel To Halt Spread Of Coronavirus
Foto: Guliver/Gettyimages

Șeful Poliției de frontieră, chestorul Ioan Buda a prezentat marți, într-o conferință de presă ținută la Ministerul de Interne, datele oficiale în legătură cu intrarea în țară a unor persoane din zone afectate de coronavirus. Conform datelor prezentate, în ultimele două săptămâni au venit din Italia peste 34.000 de români.

„Din Italia sau cei care au tranzitat Italia din 23.02 și până în prezent au intrat în țară 40.612 persoane dintre care peste 34.000 români și 3.80 italieni, 2.800 alte cetățenii”, a declarat Inspectorul General al Poliției de Frontieră.

Șeful poliției de frontieră a declarat că acesta trafic este constant, scăderile sau creșterile fiind infime.

„Este relativ constant acest trafic. Creșterile sau scăderile sunt infime. Avem o bază de date și monitorizăm. Efectivele poliției de frontieră s-au mărit. Îi ajutăm și pe cei de la DSP să completeze chestionarele”, a mai spus Ioan Buda.

De asemenea, în România au intrat în ultima perioadă 2.570 de cetățeni chinezi.

În ultimele zile, Guvernul a decis să suspende traficul aerian, feroviar și rutier de persoane dinspre și spre Italia. Persoanele care vor intra în țară venind din Italia vor fi puse în carantină sau autoizolare pe teritoriul României, a anunţat, luni, ministrul interimar de Interne, Marcel Vela.

Editor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri