De ce a murit Nelu Bălan, românul care a deschis un faimos restaurant de lux în New York. Fiica sa a dezvăluit ultima lui dorință

Data actualizării: Data publicării:
Nelu Bălan, la deschiderea unui magazin în New York.
Nelu Bălan, la deschiderea unui magazin în New York. Foto: Profimedia

Milionarul român Nelu Bălan, care a fondat unul dintre cele mai cunoscute restaurante de lux din New York, a murit ieri. Fiica sa a dezvăluit ultima lui dorință fusese să își recupereze restaurantul care l-a făcut celebru și care devenise locul preferat la vedetelor și oamenilor de afaceri.

Anunțul morții lui Nelu Bălan a fost făcut pe Facebook de fostul manechin Nelly Năstase. Înmormântarea va avea loc sâmbătă, în SUA.

Bălan, care a lucrat ca ospătar în Iași, a emigrat în SUA și a lucrat în baruri și restaurante, înainte să-și deschidă propria afacere. Bălan a condus Nello timp de 25 de ani, iar restaurantul a devenit locul preferat al unor vedete, oameni de afaceri și oligarhi ruși.

El a fost nevoit să vândă restaurantul din cauza problemelor cu Fiscul american. Din 2014, când a vândut afacerea, a locuit atât la Roma, cât și în New York.

Nelu Bălan avea 64 de ani, iar fiica lui, Lucy, a povestit că a murit la un spital din New York și că ea i-a fost alături. Bălan suferise o intervenție chirurgicală în urmă cu mai puțin de doi ani pentru a i se îndepărta o tumoare pe creier. Era în spital de aproximativ o lună după ce suferise un accident la schi, a mai spus Lucy.

Ea a povestit că în ultimii ani, tatăl ei călătorise în jurul lumii și locuise un an la Roma alături de iubita lui, prințesa Rita von Boncompagni Ludovisi. „Ea făcea parte din viața lui. Scriau cărți împreună, găteau împreună în vila ei. Au avut o relație foarte specială”, a spus Lucy.

Fiica lui Balan a confirmat că unul dintre obiectivele tatălui ei a fost să recupereze restaurantul care l-a făcut celebru și care i-a adus clienți celebri, precum Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger și Sarah Jessica Parker. Cuplul Beyoncé și Jay-Z și-au sărbătorit doi ani de căsătorie la acest restaurant în 2010.

În 2015, Balan a fost forțat să renunțe la restaurant.  Thomas Makkos, cel care a preluat afacerea, a spus că ei doi au păstrat legătura în ciuda problemelor în afaceri. „Nu aș fi unde sunt astăzi fără Nello. Există Empire State Building, Statuia Libertății și acolo e Nello”, a spus el.

Makkos l-a descris pe Balan ca pe un magician care putea oferi clienților de top cel mai sofisticat meniu și să-i facă să cheltuiască zeci de mii de dolari. „El a știut să facă senzație. Să ai 100 de paparazzi în afara restaurantului noaptea, iar ei să-l facă cu blițurile lor să fie mai luminos decât ziua, asta nu am mai văzut în toată viața mea”, a povestit el.

Lucy a spus că vrea să mențină vie imaginea tatălui ei și că va încerca să recupereze restaurantul.

Printre lacrimi, ea a povestit că ultimele cuvinte ale tatălui său au fost: „Te iubesc Lucy. Tu esti seful. Nu uita niciodată de unde vii. A spus asta toată viața, că mă iubește pe mine, pe toată familia mea, pe sora mea, pe fratele meu, pe cealaltă soră a mea, pe copiii mei.”

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri