De ce ultima raportare a indicat mai puține cazuri de infectare în România. Explicațiile lui Nelu Tătaru

Data actualizării: Data publicării:
eprubete analize laborator
Analize de laborator. FOTO: Getty Images

Ultima raportare a cazurilor de infectare în România a indicat un plus de 193 de persoane, mult mai mic decât în zilele anterioare. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat la Digi24 că numărul este explicat prin faptul că în weekend s-au lucrat mai puține teste.

"Au fost în weekend teste mai puține.  În acest moment ne menținem în acea creștere ușoară, dar nu avem acel aflux de cazuri care să blocheze unitățile medicale.

Avem o serie de cazuri dificile, critice, aflate în terapie intensiva și vom avea decese în consecință.

În acest moment suntem la diferență de 2-3 zile cu testele care trebuie prelucrate. Avem mai multe puncte de testare. Ajungem la 50 de puncte de testare, dar trebuie să repartizăm într-un mod mai judicios pe aceste centre de testare numărul de teste, pentru a putea ca testările care se pot face într-un centru care are o producție mai mare să le ducem pe toate acolo, urmând ca centrele mici să nu fie aglomerate cu un număr de teste care să le sufoce și să așteptăm mai multe zile să avem rezultate", a spus Nelu Tătaru.

Ministrul a spus că sunt teste suficiente pentru fiecare punct de testare, numai că sunt puncte de testare care testează într-un număr mai mic și sunt teste care sunt consacrate, centrele vechi, care testează un număr mai mare. 

"Avem în acest moment o organizare încât fiecare județ să fie repartizat unui centru regional mare, care să poată testa sau prelucra testele în timp util", a adăugat ministrul Sănătății.

În România au fost confirmate 4.057 de cazuri de persoane infectate, anunța luni Grupul de Comunicare Strategică, fiind înregistrate 193 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri