DECIZIE CNSU. Persoanele care au avut Covid nu trebuie să mai stea în carantină când intră în țară

Data actualizării: Data publicării:
Barbat cu masca la aeroport
Persoanele care au avut Covid nu trebuie să mai stea în carantină când intră în țară. FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Persoanele care au avut Covid și pot demonstra asta cu acte medicale sau prin verificarea în baza de date Corona-forms nu trebuie să mai stea în carantină la sosirea în țară din țările sau zonele cu risc epidemiologic ridicat, potrivit hotărârii CNSU de vineri.

Este vorba despre noi prevederi care se adaugă articolelor din hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență din 21 iulie, referitoare la carantina pentru persoanele care sosesc în România din țările sau zonele cu risc epidemiologic ridicat.

Astfel, sunt exceptate de la carantină  persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la intrarea în țară.

De asemenea, sunt exceptate de la carantină și persoanele care au avut contact cu un caz confirmat pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, dacă se dovedește prin documente medicale sau prin verificarea bazei de date Corona-forms, că acestea au avut cel puțin un test pozitiv în ultimele 90 de zile anterioare producerii contactului și au trecut cel puțin 14 zile de la data primului test pozitiv și până la data contactului, se arată în hotărârea CNSU de vineri.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a reunit, vineri, în sistem online pentru a relaxa mai multe restricții începând din acest weekend.

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri