Decizie definitivă. Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, rămâne în carantină

Data publicării:
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului., in timpul unei slujbe religioase
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Tribunalul Constanţa a respins, vineri, apelul formulat de arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, împotriva hotărârii Judecătoriei prin care nu a fost acceptată contestaţia arhiepiscopului cu privire la decizia de carantinare.

IPS Teodosie rămâne în carantină la sediul Palatului Arhiepiscopal, relatează Agerpres.

Pe 27 ianuarie, Judecătoria Constanţa a respins contestaţia arhiepiscopului Tomisului, IPS Teodosie, cu privire la decizia de carantinare dispusă de Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti. Nefiind definitivă, hotărârea instanţei a fost atacată cu apel la Tribunal.

Pe 25 ianuarie, IPS Teodosie a contestat decizia de carantinare a sa, după ce a fost plecat în perioada 16 - 20 ianuarie în Iordania, arhiepiscopul cerând suspendarea efectelor respectivei decizii, precum şi anularea acesteia.

Pe 24 ianuarie, arhiepiscopul Tomisului a fost amendat de trei ori de poliţişti, cu câte 1.000 de lei, la intervale diferite de timp, pentru că, potrivit IPJ Constanţa, "pe numele său este instituită măsura carantinării la domiciliu pentru perioada în curs", după ce a oficiat o slujbă religioasă în Catedrala arhiepiscopală, a participat la un eveniment în aer liber cu prilejul Zilei Unirii Principatelor Române şi, ulterior, cu aceeaşi ocazie, a fost prezent la o conferinţă desfăşurată la Centrul Eparhial Tomis.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri