Defecțiune la un recipient de clor, pe platforma centralei nucleare de la Cernavodă. Un muncitor a fost dus la spital

Data publicării:
centrala nucleara de la cernavoda reactoare agerpres_1916193
Centrala nucleară de la Cernavodă. Foto: Agerpres

O defecțiune la un recipient de clor a fost semnalată pe platforma centralei nucleare de la Cernavodă, iar un muncitor a fost dus la spital pentru investigații medicale, a anunțat, marți, Societatea Națională Nuclearelectrica.

Potrivit unui comunicat al Nuclearelectrica, pe platforma CNE Cernavodă, în afara instalației nuclearo-electrice, la stația de clorinare, au avut loc marți ușoare scăpări de clor ca urmare a defectării unui recipient de clor.

Reprezentanții societății precizează că situația a fost remediată imediat "conform procedurilor aplicabile, iar spațiul de lucru ventilat".

Un angajat care lucra la stația de clorinare și care se afla în incintă la momentul producerii defecțiunii a fost transportat la spital pentru investigații, fiind în afara oricărui pericol, a mai transmis Nuclearelectrica, citată de Mediafax.

Evenimentul nu a avut impact asupra securității nucleare, protecției mediului și populației, iar incidentul nu a afectat operarea unităților de la CNE Cernavodă, potrivit sursei citate.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri