Demisii în bloc la Spitalul Clinic CF Timișoara. Asistentele se tem de coronavirus, deși nu au niciun caz confirmat

Data actualizării: Data publicării:
spital CFR timisoara

Demisie în bloc la Spitalul Clinic CF Timișoara, unde asistentele se tem să nu se infecteze cu coronavirus. În acest spital nu este în prezent niciun caz confirmat de infectare.

Managerul spitalului Marius Olaru a declarat pentru Digi24 că  13 cadre medicale și-au prezentat demisia, pentru că se tem de o eventuală infectare cu coronavirus. Olaru a spus că este vorba despre 10 asistente și trei infirmiere, printre motivele invocate fiind patologie de comorbiditate pentru unele sau faptul că au în îngrijire copii și bătrâni.

Zilele trecute, în spital a fost îngrijit un pacient suspect de infectare, dar tot personalul medical a avut echipament de protecție, a spus managerul.

În Spitalul Clinic CF Timișoara nu este momentan niciun caz confirmat, de altfel unitatea sanitară este pe linia a doua de intervenție, adică va prelua cazuri doar dacă spitalul de infecțioase nu va mai avea locuri pentru pacienți.

Managerul a spus că va înainta adresele necesare către DSP și Ministerul Transporturilor pentru a primi aviz necesar angajării directe a personalului.

Acum, spitalul are personal suficient pentru numărul de pacienți, a adăugat managerul.

Potrivit managerului, spitalul are echipamente din donații și de la societatea civilă.

„S-a discutat cu tot personalul medical, li s-a adus la cunoștință situația stocurilor, ca să fie înlăturată suspiciunea că nu ar putea fi asigurate.

Li s-a pus în vedere că e foarte important să stăm umăr la umăr pentru cetățeni.

S-au prelucrat procedurile cu purtarea echipamentului”, a spus managerul.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri