Deputații au respins OUG care debirocratiza activitatea IMM-urilor. S-ar fi eliminat fișa postului și alte acte birocratice

Data actualizării: Data publicării:
O femeie cu multe hârtii pe birou.
Deputații au respins OUG care debirocratiza activitatea IMM-urilor. Foto: Captură TV Digi24

Camera Deputaților, în calitate de cameră decizională, a respins miercuri la vot final o ordonanță de urgență din 2021 care elimina unele obstacole birocratice pentru IMM-uri. Actul elimina fișa postului și alte acte birocratice, iar semnătura electronică era introdusă în relația angajat - angajator, scrie G4Media.ro.

E vorba despre OUG nr. 37/2021, inițiată de fostul ministru al Muncii, Raluca Turcan.

Ordonanța prevedea că pentru microîntreprinderile cu maxim 9 angajați (peste 445.000 în total), printr-o modificare a Codului Muncii, se elimină obligativitatea întocmirii fișei postului, a condicii de prezență și a regulamentului intern. Specificarea atribuțiilor postului se va putea face verbal, iar evidența orelor de muncă se va face în condițiile stabilite cu angajatul prin acord scris.

„Din păcate, Camera Deputaților a zis nu debirocratizării relațiilor de muncă pentru IMM-uri! Regret că parlamentarii consideră că din cauza unor abuzuri, de care niciun domeniu nu este ferit, ar fi mai bine să oblige sute de mii de angajatori să completeze tone de hârtii. Consider că este un regres față de cadrul suplu debirocratizat creat de Ordonanța elaborata in Guvernul PNL. Soluția nu era respingerea OUG-ului, ci obligarea instituțiilor de control să-și facă treaba”, a declarat Raluca Turcan.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri