Parlamentarii care au jucat fotbal contra Ungariei, motivaţi cu filmuleţe din Primul Război Mondial

Data actualizării: Data publicării:
echipa de fotbal de parlamentari a romaniei 2

E o țară care-și bate joc de sport. Sportivii sunt lăsați să se descurce cum pot. Miniștrii compară finanțarea sportului cu dietele lor, când sunt la cură. Într-o astfel de țară, parlamentarii se laudă că au bătut la fotbal Ungaria. S-a făcut și ceremonie. Și au fost chiar și decorați de Liviu Dragnea.

Parlamentarii-fotbalişti au lăsat echipamentul la vestiare şi au îmbrăcat costumele elegante, ca să primească medalii de la preşedintele Camerei Deputaţilor. Mândru şi el, Liviu Dragnea le-a promis că trofeul câştigat de ei va fi expus undeva în Parlament.

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților: Faptul că ați bătut Ungaria în Centenar face ca victoria să fie de două ori mai prețioasă. Știu ce tensiuni și ambiții au fost, în celelalte țări sunt, cele care au pierdut, mai ales în Ungaria.

Lucian Bode, deputat PNL: E o satisfacție să câștigi finala împotriva Ungariei, într-un an special pentru România.

Parlamentarii cu talent la fotbal au pregătit finala cu Ungaria după modelul jucătorilor profesionişti. Înaintea meciului şi-au întărit spiritul de luptători şi au umblat la sentimente.

Nicolae Georgescu, deputat PSD: Colegii m-au rugat, fiind și profesor de istorie, să le spun câteva cuvinte, le-am trimis niște filmulețe din Primul Război Mondial, cu momente legate de 1 Decembrie, am reușit să ne motivăm și să obținem o victorie istorică.

Parlamentarii-fotbalişti au sărbătorit victoria cu cântece patriotice şi când au venit în ţară şi-au arătat rănile.

Petru Movilă, deputat PMP: Am avut accidentați. Miroslav va fi operat, s-a accidentat. Contact mai dur, vă arat și eu.

Echipa formată din cinci deputați PSD, un liberal, trei parlamentari din partidul lui Traian Băsescu și un parlamentar de la minorități a înfruntat formaţii din Ungaria, Ucraina, Turcia şi Kenya. Anul viitor, campionatul interparlamentar va fi organizat la noi în ţară.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri