Video Descindere cu polițiști, jandarmi și câini antrenați special într-o comună în care se suspectează că se ard deșeuri periculoase

Data actualizării: Data publicării:
Jandarmi echipați cu căști și scuturi pe o stradă de drum de țară
Jandarmi și polițiști complet echipați au venit pentru a acționa în caz de nevoie la percheziții ale Gărzii de Mediu în comuna Sărulești din județul Călărași. Foto: Captură Digi24

Percheziții de amploare au loc în județul Călărași – comisarii Gărzii de Mediu, alături de polițiști și jandarmi au descins în locul unde au suspiciuni că sunt depozitate ilegal deșeuri care ar urma să fie arse.

ACTUALIZARE. În zonă a ajuns și ministrul mediului, Tanczos Barna. Comisarii Gărzii de Mediu fac controale și dau amenzi dar au început și curățenia. O macara specială ridică tone de deșeuri care vor fi transportate cu un camion și vor ajunge pe platforme autorizate.

În zonă se află un număr mare de comisari de la Garda de Mediu, dar și jandarmi și polițiști. Este vorba de comuna Sărulești, din județul Călărași. La intervenție au fost aduși inclusiv patru câini antrenați special pentru această intervenție.

Forțele au fost defășurate în cazul în care cei vizați de anchetă nu vor fi cooperanți.

Garda de Mediu are mai multe mandate de percheziție. Comisarii au bănuiala că în aceste locuri sunt depozitate în mod ilegal deșeuri extrem de periculoase, multe dintre ele provenite de la dezmembrări de mașini la service-uri auto.

Nu doar că acestea ar fi depozitate fără un aviz, dar ele sunt și incendiate ilegal, fapt ce ridică gradul de poluare în zonă.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri