Percheziții de proporții la vânzătorii de fier vechi din Dâmbovița. Sute de polițiști și comisari de mediu participă la descinderi

Data actualizării: Data publicării:
comisar al garzii de mediu
Descinderi de proporții la vânzătorii de fier vechi din Dâmbovița. FOTO: Facebook Garda de Mediu

72 de comisari ai Gărzii de Mediu și 300 de polițiști din Dâmbovița fac descinderi în localitatea Bălteni, într-un dosar referitor la o rețea de vânzare de fier vechi și de alte deșeuri.

Comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu şi lucrători ai IPJ Dâmboviţa efectuează marţi dimineaţă descinderi în localitatea Bălteni, fiind vizate infracţiuni din domeniul deşeurilor feroase şi neferoase, informează Ministerul Mediului.

"Descinderi ale Gărzii Naţionale de Mediu şi IPJ Dâmboviţa în localitatea Bălteni (DB). Sunt vizate infracţiuni din domeniul deşeurilor feroase şi neferoase, într-un dosar penal cu 36 de mandate de percheziţie", au anunţat reprezentaţii ministerului.

Potrivit acestora, în teren sunt 72 de comisari de mediu şi aproximativ 300 de lucrători.

Descinderile au loc la 22 de agenţi economici şi 13 persoane. Vor fi puse în executare 35 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie conduse la sediul poliţiei, pentru audieri.

"Cei în cauză sunt bănuiţi că, din anul 2022 până în prezent, ar fi omis să evidenţieze sau să declare veniturile obţinute din activităţile de colectare a materialelor feroase şi neferoase provenite din dezmembrarea ilegală de vehicule. Bănuiţii ar fi incendiat bunurile dezmembrate, în vederea valorificării, astfel poluând mediul înconjurător", precizează IPJ Dâmboviţa.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri