Descoperire macabră în Buzău: craniu și oseminte umane, găsite într-o pădure. "Se presupune că el ar fi"

Data publicării:
craniu schelet padure
Craniul și osemintele umane au fost găsite într-o pădure, pe raza comunei Lopătari. Foto cu caracter ilustrativ. Sursa: Profimedia Images

Descoperire macabră într-o pădure din județul Buzău. Un bărbat a găsit un craniu de om și câteva oase și a anunțat imediat Poliția. Primarul comunei spune că acestea ar putea fi ale unui bătrân dispărut în luna decembrie. Necropsia va stabili dacă osemintele umane au sau nu legătură cu bărbatul despre care vorbesc localnicii, scrie Agerpres.

Craniul și câteva oase de proveniență umană au fost găsite într-o zonă împădurită din localitatea Vârteju, comuna Lopătari. Primarul crede că ar putea fi vorba despre un localnic, de care nu se mai știe nimic de la finalul anului trecut.

"M-au anunţat câţiva localnici că au găsit ceea ce pare a fi un craniu de om, doar craniul l-au găsit. Ar fi al cetăţeanului care a dispărut acum câteva luni, Ion Bostan. Ştiu că s-a deplasat Poliţia la faţa locului aseară, a fost găsit în proximitatea satului Vârteju, de acolo de unde era. Stătea într-o casă, într-o zonă destul de izolată. Într-o pădure, într-o vale au găsit craniul. Avea soţie, un băiat. Se presupune că el ar fi, urmează cercetări. L-a găsit un cetăţean din Vârteju, în pădure şi aşteptăm concluzii să vedem dacă este vorba despre el sau nu", a declarat primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin, pentru sursa citată.

Polițiștii au deschis o anchetă.

"Au fost găsite oseminte, un craniu şi alte oase de provenienţă umană. Urmează a se efectua necropsia în urma căreia se va stabili legătura cu o persoană. În zona respectivă în care au fost găsite osemintele, la sfârşitul anului trecut a fost dat dispărut un bărbat, însă, deocamdată, nu se poate face legătura cu certitudine, până când nu vor fi încheiate cercetările", anunță purtătorul de cuvânt al IPJ Buzău, Ane-Mari Vrapciu.

Bărbatul de 74 de ani despre care vorbesc localnicii a fost dat dispărut în 8 decembrie 2022. Potrivit autorităţilor, Ion Bostan fusese văzut ultima dată pe 6 decembrie de nepotul său. Ulterior, bărbatul, care locuia singur, nu a mai răspuns la telefon, motiv pentru care nepotul a sunat la 112 și i-a anunțat dispariţia.

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri