Detalii noi în dosarul asasinatului de la Arad. Anchetatorii au găsit două tipuri de ADN în mașina omului de afaceri ucis

Data actualizării: Data publicării:
Mașina arsă în totalitate după explozie.
Mașina unui om de afaceri din Arad a explodat sâmbătă dimineață, 29 mai 2021, provocând moartea șoferului. Foto: ISU Arad

Apar detalii noi în ancheta asasinatului de acum o săptămână din Arad, când omul de afaceri Ioan Crișan a fost ucis în explozia mașinii sale. Anchetatorii au descoperit două tipuri de ADN pe explozibilul din automobilul omului de afaceri.

Una din mostrele ADN este a victimei, iar anchetatorii încearcă acum să identifice persoana căreia îi aparține cea de-a doua mostră, în condițiile în care aceasta nu figurează în baza de date a poliției, potrivit informațiilor Digi24.

Oamenii legii așteaptă și finalizarea expertizei asupra bombei, pentru a-și da seama ce fel de explozibil a fost folosit.

Pentru a-l prinde pe cel care a pus la cale asasinatul, polițiștii colaborează cu anchetatori din alte state europene, deoarece comanda este posibil să fi venit din afara României.

Ioan Crişan a murit sâmbătă, 29 mai, după ce maşina pe care o conducea a explodat. Necropsia a confirmat identitatea omului de afaceri şi arată că acesta a murit la câteva secunde după ce maşina a sărit în aer.

Luni, 31 mai, procurorii Parchetului General au încadrat explozia de la Arad, în care Ioan Crișan și-a pierdut viața, la omor cu premeditare.

Anchetatorii iau în calcul varianta în care explozia mașinii omului de afaceri din Arad să fi fost un asasinat la comandă, iar bomba ar fi fost activată de la distanţă.

Ioan Crişan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă situată la câţiva kilometri de municipiul Arad.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri