"Dezastru. Așa ceva nu a fost niciodată". Cod portocaliu de ploi în 7 județe: străzi și case inundate, grădini devastate de viituri

Data publicării:
inundatii
Riscul de inundații rămâne ridicat în vestul țării, unde cursuri de apă din șapte județe sunt sub cod portocaliu. FOTO: Facebook ISU HUnedoara

Riscul de inundații rămâne ridicat în vestul țării, unde cursuri de apă din șapte județe sunt sub cod portocaliu. Ploile din ultima perioadă au provocat deja numeroase pagube. 

Ploile abundente au transformat străzile dintr-o localitate din județul Caraș-Severin, în adevărate râuri. Șoferii au înaintat cu greu prin apă. A fost nevoie de ajutorul pompierilor pentru a scoate apa din casele oamenilor.

Izabela Ciocoi, purtător de cuvânt al ISU Caraș-Severin: "Am fost solicitați să intervenim pentru evacuarea apei din șase gospodării din satul Bănia. Apa a venit în urma scurgerilor de pe versanți."

25 de curți și 10 case au fost inundate și în localitatea Aninoasa din Județul Gorj. Speriați, oamenii au încercat să salveze ce s-a mai putut.  

"Dezastru, fraților, Dezastru. Așa ceva nu a fost niciodată."

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Tot în Gorj, la Plopșoru, viitura a măturat grădinile și a distrus culturile.

Apele au lovit și în județul Hunedoara. Un drum județean și mai multe beciuri au fost inundate.

Lucian Morogan, purtător de cuvânt al ISU Hunedoara: "Au acționat pompierii din Brad, ajutați de cei din Deva, dar și de autoritățile locale și de serviciu voluntar pentru situații de urgență din comuna Bucuresci. Intervenția a fost axată pe eliberarea drumului de aluviuni, dar și pe evacuarea apei din beciurile inundate."

În Arad și Timiș, ploile torențiale au fost însoțite de grindină.

Meteorologii nu au vești bune nici pentru perioada următoare. Ei spun că trebuie să ne așteptăm la astfel de episoade pe întreaga durată a verii.

Gabriela Băncilă, director ANM: "Vor alterna perioadele în care vremea va fi însorită, dar și perioada în care cerul se va acoperi de nori și vor fi furtuni specifice sezonului cald care în unele zone din țară ar putea să fie chiar violente. "

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri